fbpx

Drvo koje je pjevalo o Violini i Violončelu

Na sceni CeKaTe…

Drvo koje je pjevaloU ponedjeljak, 8. travnja 2019. u 10.00 sati na sceni CeKaTe Teatra Centra za kulturu Trešnjevka igrat će predstava za djecu i mlade Drvo koje je pjevalo Radio Teatra Bajsić i prijatelji. Predstava se temelji na iskustvima istraživanja u domeni radiofonije mladog autorskog tima, a djeci će pokušati priču o dva instrumenta ispričati prvenstveno zvukom, glazbom, glumačkom igrom i autorskim tekstom, pokušavajući u isto vrijeme pokrenuti maštu izvođača i dječje publike, i upozoravajući djecu na vještinu slušanja, koja se u vrijeme uspona vizualnih komunikacija čini pomalo zaboravljenom.
Drvo koje je pjevaloAutorski tim predstave za djecu i mlade Drvo koje pjevalo je sastavljen od profesionalaca na svom polju svih navedenih umjetnosti te svatko pojedinačno doprinosi iskustvima svog zanimanja i udjelom u stvaranju ovog projekta koji, baš kao i ostali naslovi radiofonijskog teatra na kazališnoj sceni, ukazuju na bitnost zapostavljene kulture slušanja.
O predstavi Drvo koje je pjevalo:
Drvo koje je pjevalo predstava je o Violini i Violončelu, prijateljstvu čovjeka i instrumenta, klasičnog i inovativnog, starog i novog, kao i slobode i odgovornosti koju glazba donosi. Protagonisti predstave su Majstor – graditelj instrumenata i sami instrumenti – Violina i Violončelo. Na njihovom putu pratimo ih od samih početaka. Priča započinje u šumi, Majstorovom potragom za materijalom od kojega će izraditi instrumente, nastavlja se u radionici u kojoj majstor izrađuje i odgaja instrumente, a onda ih odnosi na njihova životna putovanja, koncertne podije i potrage za novim zvukom.

Autori: Nina Bajsić, Hrvoje Korbar i izvođači
Režija: Hrvoje Korbar
Izvode: Jasmina Bojić, Stanislav Kovačić i Marija Šegvić
Produkcija: Radio Teatar Bajsić i prijatelji

Foto: Press – Marija Kamber