fbpx

Počinje Europsko kadetsko prvenstvo u Hrvatskoj

Koprivnica…

Hrvatska spremna za susrete u Koprivnici

Europsko kadetsko prvenstvo– S obzirom na to da je ovo prvo natjecanje svima tek ćemo sada vidjeti pravu snagu svih. Nikoga nećemo podcijeniti i precijeniti. Pokušat ćemo se dobro pripremiti. Sve je to 16 repki koji žele dati sve od sebe. Znamo da smo dobri i uz bok najboljima te ćemo ta očekivanja i pokušati opravdati”, kazao je hrvatski strateg na pitanje o protivnicima u skupini, ali i svim sudionicima na Europskom prvenstvu – rekao je izbornik Boris Lisica.
Drugi put za redom u dvije godine Koprivnica bit će jedan od dva grada domaćina Europskog rukometnog prvenstva za kadete (U18). Od 9. do 19. kolovoza u Koprivnici i Varaždinu moći ćete gledati utakmice najboljih europskih momčadi u uzrastu do 18 godina.
Koprivnici je ponovo pripala čast da u ugosti reprezentaciju Hrvatske koja će u dvorani gimnazije Fran Galović igrati utakmice skupine A protiv Izraela, Portugala i Srbije. Nakon toga ih očekuju još dvije utakmice razigravanja također u Koprivnici, dok će se sama završnica turnira odigrati u Areni Varaždin.
Kadeti su svoj put k Europskom prvenstvu započeli pripremama 17. lipnja u Kampu Hrvatskog rukometnog saveza u Zadru, zatim preko Delnica i Ivanić-Grada stigli su do Ludbrega gdje su odrađivali posljednju fazu priprema. U sklopu tog pripremnom ciklusa odigrali su tri utakmice u kojima su upisali dvije pobjede protiv Slovenije (25:21, 34:29) i remi protiv Austrije (23:23).
Hrvatska europsku smotru otvara u Koprivnici 9. kolovoza u 20:30 sati protiv Portugala, dan kasnije slijedi Izrael u 20:30 sati, dok će skupinu zaključiti protiv Srbije 12. kolovoza, također u 20:30 sati.
Stručni stožer uz izbornika Borisa Lisicu čine trener Boris Nemec, kondicijski trener Roko Paleka, trener vratara Davorin Adamović, fizioterapeut Nikola Kovačić i tehniko Matija Teur.
Izbornik Boris Lisica istaknuo je kako je zadovoljan odrađenim pripremama te kako su igrači reagirali na sve zahtjeve koji su stavljeni pred njih:
– Zadovoljan sam sa sve tri faze priprema. Imali smo odličnu kondicijsku pripremu. U drugoj fazi u Ivanić- Gradu u kojem smo također odlično odradili sve zadatke. Na posljednjoj fazi priprema u Ludbregu došlo je pravo ljeto pa je bilo i nešto teže trenirati.

Izbornik Boris Lisica za Europsko prvenstvo odabrao je sljedećih 18 igrača koji konkuriraju za nastup:
1. Stipe Purić – RK PPD Zagreb
2. Sebastian Rica Kovač – TVB Stuttgart
3. Fran Lučin – RK Zamet
4. Juro Čakarić – HRK Karlovac
5. Marin Greganić – RK Nexe
6. Ante Ivanković – RK Dubrava
7. Zvonimir Rudolf Šafranko – RK PPD Zagreb
8. Karpo Sirotić – RK PPD Zagreb
9. Ivan Filipović – RK Poreč
10. Mateo Maraš – RK Balić – Metličić
11. Patrik Martinović – RK Zamet
12. Antonio Ljubić – RK PPD Zagreb
13. Gianfranco Pribetić – RK Poreč
14. Veron Načinović – RK Zamet
15. Fran Mileta – RK Mladi Rudar
16. Marin Sinčić – RK Umag
17. Eugen Josip Žaja – RK PPD Zagreb
18. Ivan Rukavina – HRK Karlovac

Raspored Hrvatske na Europskom prvenstvu:
09.08.2018. u 20:30 h: Hrvatska – Portugal
10.08.2018. u 20:30 h: Hrvatska – Izrael
12.08.2018. u 20:30 h: Hrvatska – Srbija

Skupine na Europskom prvenstvu:
Skupina A (Koprivnica): Hrvatska, Izrael, Portugal i Srbija
Skupina B (Koprivnica): Danska, Francuska, Norveška i Rumunjska
Skupina C (Varaždin): Njemačka, Mađarska, Rusija i Španjolska
Skupina D (Varaždin): Island, Poljska, Slovenija i Švedska

Foto: Press