fbpx

Gradina Dance Art otvara Ljeto na Gradini

Rijeka…

15. Ljeto na Gradini započinje 19. srpnja i traje do 5. rujna

Ljeto na Gradini– S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, dogovori za ovogodišnje izdanje Ljeto na Gradini bili su izuzetno zahtjevni. Ove smo godine pripremili 11 programa – što je znatno niži broj nego proteklih godina, a originalne tematske manifestacije po kojima je Ljeto na Gradini poznato, izostavljene su zbog velike posjećenosti. Jedina tematska manifestacija ove sezone bit će Gradina Dance Art, s kojom ćemo i započeti 15. jubilarno izdanje festivala. Radi mogućnosti precizne regulacije broja posjetitelja, ulaz će se na sve manifestacije naplaćivati ili će biti reguliran putem vouchera. Posebno se zahvaljujem Gradu Rijeci i TZ Grada Rijeke na dugogodišnjoj suradnji, a ove će godine naglasak zasigurno biti na kvaliteti izvedenih programa! – rekao je organizator događanja Ljeto na Gradini Vedran Babić.
Ljeto na GradiniNa Trsatskoj gradini održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen program 15. Ljeto na Gradini koji započinje 19. srpnja i traje do 5. rujna. Na konferenciji su sudjelovali Marko Filipović – zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Antonija Kardum – stručna suradnica za marketing Turističke zajednice grada Rijeke te Vedran Babić – organizator događanja Ljeto na Gradini.
Trsatska gradina već je godinama mjesto koje tople ljetne dane i noći ispunjava glazbom, smijehom i jedinstvenim umjetničkim izričajima. Tako će biti i ove godine kada će se kroz 11 pomno osmišljenih programa posjetiteljima predstaviti 130 izvođača koji će na trsatsku pozornicu prenijeti čaroliju umjetnosti u svim njezinim formama i oblicima.
– Turistička zajednica Grada Rijeke je inicijator i suorganizator tradicionalne manifestacije Ljeto na Gradini već dugi niz godina. Izuzetno nam je drago da ova manifestacija svake godine – osim domaćih gostiju, privuče i velik broj stranih turista. Osobitost programskog sadržaja Ljeta je vrlo originalan i atraktivan program, koji često nema jezične barijere i izvrstan je turistički proizvod te razlog dolaska sve većeg broja posjetitelja u naš grad. Kroz niz godina Ljeto na Gradini postalo je svojevrstan turistički brend, koji obogaćuje ponudu Rijeke. I ove će se godine nastaviti ova dugogodišnja tradicija, a vjerujemo i da će ostati jedan od razloga dolaska turista – rekla je Antonija Kardum.
Prateći aktualnu epidemiološku situaciju, organizatori su poručili kako će ove godine kapacitet gledališta biti znatno smanjen, a svi programi bit će održani sukladno preporukama Stožera civilne zaštite. Otvaranje Ljeta na Gradini zakazano je za 19. srpnja, a ovogodišnja ljetna priča započet će manifestacijom Gradina Dance Art u koju će biti utkana i čarolija plamenova tisuću svijeća.
Ulaznice za programe moguće je kupiti u pretprodaji od sutra u Vintage baru na Trsatskoj gradini i Dallas music shopu, a organizatori su preporučili online kupovinu ulaznica koje su dostupne putem sustava mojekarte.hr.

Foto: Press – Ivor Mažar