fbpx

Pobjedom nad Italijom Hrvatska osvojila Croatia Cup u Poreču

Poreč…

U utakmici bez rezultatske neizvjesnosti Hrvatska je pobjedom 28-20 nad Italijom osvojila HEP Croatia Cup 2019. u Poreču

Hrvatska

HrvatskaHrvatska rukometna reprezentacija odradila je lakši trening u posljednjoj provjeri prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj. Protivnik koji kvalitetom nije mogao parirati u segmentima rukometne igre ipak je pružio snažan otpor. Talijani su igrali odlično, te su čak u 11. minuti došli do izjednačenja, međutim u tim trenutcima Kauboje je spašavao sjajni Marin Šego koji je odmah u startu skupio šest obrana.
Hrvatska nije uspijevala pronaći idealnu postavu, a obrana je propuštala strpljive Talijane čijim je napadom dirigirao odlični Hrvat Dean Turković. Bez intenziteta i inicijative naši su igrači dozvolili još jedan rezultatski priključak 9-9 u 26. minuti.
Svjetsko prvenstvo, HrvatskaSve pokušaje da stvorimo značajniju prednost zaustavljao je odlični talijanski vratar Domenico Ebner, koji je u prvom dijelu sakupio sedam obrana i najzaslužniji je što su Talijani na odmor otišli s minimalnim zaostatkom.
Međutim, sam ulazak u drugo poluvrijeme nagovijestio je bolju Hrvatsku. Filip Ivić je odlično na golu zamijenio Šegu, a Luka Stepančić je dalekometnim šutevima bio nezadrživ za talijansku obranu. Poveli smo prvi put u 41. minuti s pet pogodaka razlike, igrala se agresivnija obrana, i bilo je izvjesno da će izabranici Lina Červara doći do pobjede.
Najbolji u našim redovima su svakako obojica vratara Šego i Ivić, uz efikasnog Stepančića koji je zabio sedam pogodaka, dok je Talijane predvodio već spomenuti Ebner na vratima, te najbolji strijelac Andrea Parisini sa šest golova.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez