Ivan Perišić: Nije važno tko zabija, nego da Hrvatska pobjeđuje

Moskva…

Hvala svim navijačima koji su nas došli bodriti u Moskvu, kao i svima onima koji nas podržavaju u Hrvatskoj, poručuje Ivan Perišić

Ivan Perišić– Bila je to uistinu teška utakmica, svi znamo što polufinale SP-a znači za malu zemlju poput Hrvatske. Opet smo slabije ušli u utakmicu, ali smo opet pokazali karakter te nadoknadili zaostatak. To prije nismo imali – rekao je Ivan Perišić.
Vatreni su u polufinalu u Moskvi pobijedili Englesku 2:1 i prvi puta u povijesti izborili finale Svjetskog prvenstva. Za najboljeg igrača polufinale utakmice s Engleskom proglašen je strijelac prvog i asistent za drugi pogodak Hrvatske, Ivan Perišić.
– Moj se pogodak dogodio u ključnom razdoblju drugog poluvremena, kad smo počeli dominirati, a kod drugog gola proslijedio sam loptu glavom i Mandžukić se našao na pravom mjestu. Međutim, rekao sam mnogo puta da nije važno tko zabija, nego da Hrvatska pobjeđuje. Hvala svim navijačima koji su nas došli bodriti u Moskvu, kao i svima onima koji nas podržavaju u Hrvatskoj. To je nešto nevjerojatno – dodao je Perišić.
A Ivan se prisjetio i 1998. godine.
Ivan Perišić– Bio sam u svom Omišu kada smo igrali polufinale s Francuzima, navijao sam u hrvatskom dresu i sanjao o trenutku da budem ovdje, igram za svoju zemlju i postignem neki od odlučujućih pogodaka. Otišao sam u Francusku sa 17 godina, naučio sam jezik i imam lijepe uspomene iz tog životnog razdoblja. Nitko sretniji od mene što sada imamo priliku u finalu igrati s Francuskom. Majka mi je rekla prije početka turnira da misli da će u finalu igrati Francuska i Hrvatska, i sada ćemo vidjeti tko će pobijediti. Gledali smo skoro sve francuske utakmice – u skupini su igrali koliko im je trebalo, a pravu snagu pokazuju u drugom krugu. Protiv Belgije su stajali dobro u obrani, usredotočili se na protunapade, a ne bih izdvajao pojedince – svi igraju u odličnim klubovima, a vodi ih vrhunski trener – zaključio je Ivan Perišić.
Finale Svjetskog prvenstva igra se u nedjelju, 15. srpnja, s početkom u 17.00 sati, također na moskovskom Lužnjikiju.

Foto: Press – HNS