Svečano otvorena izložba akademske kiparice Marine Stoponje
By redakcija On 29 pro., 2017 At 02:04 PM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Galerija Kranjčar…

izložbaSvečano je otvorena izložba akademske kiparice Marine Stoponje u Galeriji Kranjčar, a na otvorenje su bili Mara Bratoš, Tihana Harapin Zalepugin, Loredana Bahorić, Josip TešijaHrvoje Dumančić, Elizabeta Gojan i brojni drugi.
Marina Stoponja poznata je po svom izričaju u mramoru, tradicionalnom materijalu kojeg pretvara u suvremenu skulpturu obrađujući razne društvene i autobiografske teme. izložbaIzložba u Galeriji Kranjčar dio je posljednjeg ciklusa “Pilllow talk” a ujedno i istraživačka izložba u sklopu njenog doktorskog rada na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.
Autorica ovdje istražuje međusobni odnos publike i skulpture s ponuđenim ili uskraćenim informacijama o samoj temi.
Prezentirane skulpture naizgled jednake, uz različiti ponuđeni opis i opremu koja ih prati tjera posjetioca da stalno mijenja svoju percepciju o značenju samog umjetničkog Izlozba, Elizabeta Gojandijela.
Marina Stoponja živi i radi na dvije adrese, Zagrebu i Dubaiu. U Arapskim Emiratima je prošli mjesec imala čak dvije samostalne izložbe. U Dubaiu pod kustostvom Rebie Naim direktorice International Emerging Artist Award organizacije i u Ras Al Khaimahu u organizaciji Sheik Saud bin Saqr Al Qasimi fondacije od koje je ranije ove godine dobila i prestižnu nagradu na RAK Fine Art Festival za svoju skulpturu “Animar”
Izložba akademske kiparice Marine Stoponje u Galeriji Kranjčar može se pogledati do 25. siječnja 2018. godine.

Foto: Press – Juraj Vuglač

comment closed