fbpx

Katarina Velika – nova sezone dramske serije na malim ekranima

Zagreb…

Katarina VelikaHrvatska radiotelevizija od nedjelje, 25. studenog 2018. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 20.05 sati započinje s prikazivanjem nove sezone dramske serije ‘Katarina Velika’. Nastavak je to priče o velikoj ruskoj carici Katarini, koja je već pet godina na prijestolju. Situacija je teška, cijeloj Rusiji prijeti glad. Braća Orlov izviđaju granicu, gdje haraju i pljačkaju turske snage. Katarina okuplja svoje vijeće, tražeći način kako uzvratiti Turcima.
Katarina VelikaKatarina na sve načine nastoji izbjeći rat i istodobno se suprotstavlja urotama na dvoru. Osim toga, vladarici ni na ljubavnom planu ne ide sve glatko. Za njezinu naklonost bore se dvojica muškaraca: Grigorij Orlov, otac njezina izvanbračnog sina, i Grigorij Potemkin, mladi perspektivni časnik.
Unatoč svim teškoćama, Katarina ostaje suzdržana, razborita i pravedna, jer o njoj ovisi budućnost države. Ljubav, spletke, žestoka borba, teške odluke – sve to čeka glavnu junakinju u novoj sezoni zanimljive serije.
U šestoj godini vladavine nove carice nazire se prvi Katarinin rat s Turskom. U isto vrijeme Katarina traži način da sklopi zakoniti brak sa svojim starim miljenikom Grigorijem Orlovom i prizna pred zakonom njihova sina Alekseja, kako bi postao prijestolonasljednik u slučaju da Katarinino zakonito dijete Pavel Petrovič ne bude imao djece.
Uloge: Marina Aleksandrova, Pavel Tabakov, Sergej Marin, Vladimir Jaglič, Mihail Gorevoj
Urednica serije Katarina Velika je Ranka Horvat.

Foto: Press