fbpx

Kino Istra – projekt Motovun Film Festivala kreće OnLine

Kino Istra – Motovun Film Festival

Kino Istra / Cinema Istria projekt je Motovun Film Festivala koji donosi cjelogodišnji filmski program u dvanaest gradova i mjesta Istre s obje strane granice. Ideja je jednostavna – Kino Istra nema svoje dvorane, ono gostuje u mjestima bez stalnog kina, gdje god nedostaje dobrih filmova.

Projekt je usmjeren svima – i roditeljima i djeci, sve s ciljem da podsjetimo na vremena kad su kina bila voljena i važna. Uz pomno izabrani filmski program, a u pripremi su posebna događanja, filmske radionice i edukacije.

Kino

Za dobar početak nove filmske godine, Kino Istra donosi on-line ponudu odabranih filmova, lepezu naslova koji su na ovaj ili onaj način vezani uz Istru.:

„Je lektrika ubila štrige” (redatelj: Cristian Criss Kolacio) – dobro poznati dokumentarac i pravi istarski film: od domaćeg autora, do domaćih ljudi koji pričaju legende o vješticama, štrigama. Ovaj film vodi nas u manje poznati, mistični svijet Istre kojim caruju štrige, štriguni, more, štrolige, vile i vukodlaci.
„Bog postoji, njeno ime je Petrunija” (Teona Mitevski) makedonska crna komedija o jednostavnoj djevojci koja, igrom slučaja, muškarcima ispred nosa odnese pobjedu u tradicionalnom crkvenom natjecanju. Ovaj višestruko nagrađivani film jedan je od laureata Motovun Film Festivala 2019.
„Nevidljivi dječak” (Gabriele Salvatores) je talijanski fantastični film o super-junaku za mlade filmoljupce, o trinaestogodišnjaku koji živi u Trstu, a ima plašt koji ga čini nevidljivim. Ovaj film očarao je publiku širom Europe, a možemo se kladiti da će s djecom pred ekranom završiti i njihovi roditelji.
„Dolina mira” (France Štiglic) klasični je slovenski dječji film iz 1956. godine, dobro poznat generacijama. Poslijeratna je to priča o dvoje djece koji, nakon traumi i bombardiranja, traže „dolinu mira”, a iznimno priznanje filmu je uvrštenje u specijalni program klasičnih filmova na festivalu u Cannesu 2014. godine.
Filmovi će biti dostupni u intervalu od 15. do 24., uz mogućnost pristupa filmovima iz Hrvatske i Slovenije, dok će „Nevidljivi dječak” biti vidljiv i u Italiji. Cijena najma filma na vrijeme od 24 sata je 15 kuna (2 eura), a cijena paketa od 4 filma je 37,50 (5 eura).

Kino Istra OnLIne možete pronaći na ovoj stranici. Link će biti aktivan od petka, 15. siječnja u 18 h.

Foto: Press