Komšiluk naglavačke gostuju u kazalištu Gavella
By redakcija On 6 stu., 2019 At 10:16 AM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Redatelj predstave Komšiluk naglavačke je Dario Harjaček

Komšiluk naglavačkeU četvrtak, 7. studenog 2019. u kazalištu Gavella gostovat će Kazalište Virovitica i Gradsko kazalište Zorin dom iz Karlovca s predstavom Komšiluk naglavačke Nine Mitrović u režiji Darija Harjačeka.
Rijetki su tekstovi u vrhu suvremene hrvatske dramatike poput predstave Komšiluk naglavačke Nine Mitrović: crna komedija u nadrealnom ključu kroz koju se prepliću apsurd i nemilosrdna dijagnoza Komšiluk naglavačkehrvatskog društvenog bića i kolektivnog nesvjesnog. U njezinom theatrum mundi smještenom u 22-katni neboder sve vrvi od mržnje, bujaju frustracija, bijes i osvetništvo, i sve je zaliveno alkoholom zasićenim očajem, boli i bespomoćnošću. (…) I na sve to i kroz sve to smijeh, jer svako višeslojno sagledavanje ljudi u ekstremnim situacijama neizbježno je i smiješno. To je zakonitost života i njegova bit. Kazalište je to odvajkada poštivalo, od antičkih vremena preko Komšiluk naglavačkeShakespearea do Čehova. I Nina Mitrović to savršeno dobro razumije, kao što joj i nadrealno strukturiranje komada izvrsno polazi za rukom. Ona se poigrava s našim i inače lažnim uvjerenjem u linearnost vremena i realnost prostora i time nas izbacuje iz uobičajenog i predvidljivog kolosijeka slijeda događaja. Sve to “Komšiluk naglavačke” čini iznimnim u novijoj hrvatskoj dramskoj produkciji, te velikim izazovom za postavljanje na scenu.
Redatelj predstave Komšiluk naglavačke je Dario Harjaček, dramaturginja Katarina Pejović, scenografkinja Vesna Režić, a kostimografkinja Morana Petrović.
Igraju: Blanka Bart, Igor Golub, Vlasta Golub, Goran Koši, Sara Lustig, Mijo Pavelko, Antun Vrbenski, Goran Vučko, Draško Zidar, Peđa Gvozdić, Vanja Gvozdić, Nino Pavleković I Goran Glavač.
Predstava je na rasporedu kazališta “Gavella” u četvrtak, 7. studenog 2019. u 20.00 sati.

Foto: Press

comment closed