fbpx

Kraljičini otoci na malim ekranima

Zagreb…

Dokumentarna serija Kraljičini otoci na Hrvatskoj radioteleviziji

Kraljičini otociHrvatska radiotelevizija od utorka 11. lipnja 2019. godine na Drugom programu (HRT – HTV2) prikazuje petodijelnu dokumentarnu seriju Kraljičini otoci. Ujedinjeno Kraljevstvo ima više od šesto otoka – divlje, drevne krajolike okružene sveprisutnim morem. Bilo da su visoko na sjeveru ili dolje na jugu, veliki ili mali, svi su oni Kraljičini otoci. Vapnenačke litice južne Engleske, blagi brežuljci jugoistoka, granitne stijene, snježne planine, visočja i nizine škotskih otoka… Na Kraljičinim otocima nevjerojatno su raznoliki prelijepi krajolici i fascinantne kulture.
Kraljičini otociSvaka epizoda serije Kraljičini otoci opisuje drugo otočno područje u Velikoj Britaniji, ističe njezinu prirodnu ljepotu te jedinstvene ljude i tradicije. Dijelovi priče prikazani su iz ptičje perspektive, koja predstavlja krajolike iz novog i dosad neviđenog kuta – iznad šiljatih stijena, u skrivenim uvalicama i pored divovske kolonije ptica. Svako toliko kamera otkrije i nekog protagonista na tlu, pa se upoznajemo i s mještanima koji nas uvode u svoj način života. Bilo da je vrijeme za čaj, za neku paradu ili potragu za blagom, ovo je odlična prilika da istražimo najmanje i najudaljenije zajednice u Britaniji.
U prvoj epizodi upoznat ćete Šetlandsko otočje, druga otkriva ljepote Otoka Man, treća Jerseya, četvrta Otočja Scilly, dok će vas posljednja odvesti do Vanjskih Hebrida. Dokumentarnu seriju “Kraljičini otoci” gledajte od utorka 11. lipnja na Drugom programu Hrvatske televizije u 15.00 sati.

Foto: Press