fbpx

KRG Leda: Leda Cup i 14. Turnir prijateljstva

Zagreb…

Međunarodni turniri Leda Cup i 14. Turnir prijateljstva – KRG Leda

Leda CupVeć 14. godinu zaredom, klub organizira tradicionalne međunarodne turnire u ritmičkoj gimnastici ‘Leda Cup‘ i ‘14. Turnir prijateljstva‘. Turniri će se održati u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu (Trg Krešimira Ćosića 11) i to: 16. ožujka Leda Cup – natjecanje za A program i 17. ožujka 14. Turnir prijateljstva – natjecanje u grupnim vježbama i za B program. Ove godine, na natjecanju će nastupiti klubovi iz Austrije, BIH, Češke, Italije, Mađarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske.
Leda Cup– Međunarodni turniri redovito su se održavali do 1998. godine, a ponovno smo ih pokrenuli 2005. godine, prvenstveno radi ‘naših djevojčica’ koje marljivo treniraju (po 3 do 4 sata svakodnevno) i ostvaruju zapažene rezultate na gradskim i državnim prvenstvima te međunarodnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu. U 2012. godini napravljen je novi kvalitetni iskorak u organizaciji te je turnir prijavljen u Međunarodnoj gimnastičkoj organizaciji (FIG) kao PRVO međunarodno FIG natjecanje u Hrvatskoj. Međunarodni turniri u organizaciji našeg kluba traju dva dana i svake godine trudimo se potvrditi kao dobri domaćini i natjecatelji na međunarodnoj sportskoj sceni i našem gradu podariti još jedan atraktivan sportski događaj te na tako popularizirati ritmičku gimnastiku. Osim natjecatelja, na turnirima nastupa preko 400 gimnastičarki našeg kluba u programima svečanog otvaranja i zatvaranja turnira – poručuju iz KRG Leda.
Klub ritmičke gimnastike Leda ima dugogodišnju tradiciju i djeluje u gradu Zagrebu od 1987. godine te svake godine okuplja preko 400 djevojčica u dobi od 3 do 20 godina starosti koje se žele baviti ovim prelijepim ženskim sportom kojeg često nazivaju i ‘sportom gracija’. Do sada je na turnirima sudjelovalo preko tri tisuće malih i velikih ritmičarki te dvadesetak zemalja; Austrija, Bugarska, BIH, Crna Gora, Češka, Estonija, Italija, Kazahstan, Njemačka, Mađarska, Mexico, Poljska, Rusija, Slovenija, Slovačka, Srbija, Španjolska, Ukrajina, Velika Britanija i svi klubovi Republike Hrvatske.
– Međunarodna natjecanja u ritmičkoj gimnastici organiziramo i provodimo u partnerstvu s gradom Zagrebom, Hrvatskim gimnastičkim savezom, Zagrebačkim gimnastičkim savezom te uz pomoć donatora kluba. Veliki doprinos u organizaciji turnira svake godine daju i roditelji naših gimnastičarki te prijatelji Kluba – zaključuju iz KRG Leda.

Foto: Press – Daniel Palhegyi, Danko Weber