Održane medijske konferencije: Lada Kamenski i Comic Sans

Pula…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Lada Kamenski i Comic SansEkipa filma Lada Kamenski, iako bez ženskog djela ekipe, predstavila se na konferenciji za medije govoreći o radu na filmu. Marko Šantić ko-redatelj je na filmu uz redateljicu Saru Hribar koja je, priznaje zaslužna za priču o snimanju filma o radnicama propale tvornice.
– Lada je fiktivni lik koji je Sara osmislila dok se oporavljala od teške autoimune bolesti. Tada je imala priliku za razmišljanje i scenarij je zapravo najveća vrijednost ovog filma – ispričao je Šantić.
Sa Sarom je oduvijek htio surađivati, a kada je pročitao scenarij nimalo nije dvojio hoće li joj pomoći u redateljskom poslu.
– Ona je sve likove već imala u glavi, a životi glumica i likova namjerno su isprepleteni. Jedino smo morali paziti da film ne prijeđe u dokumentarni – kazao je Šantić pojasnivši kako su glumice bile vrlo motivirane i dopustile su da se ta granica podigne. Glavnu mušku ulogu igra Frano Mašković koji je glumio u svakom Sarinom filmu.
– Kad dobijete glavnu ulogu na filmu u Hrvatskoj to je kao da ste osvojili olimpijsku medalju stoga sam jako zahvalan na ovoj prilici. Igrati redatelja za mene je bilo drugačije od svega što sam do sad radio – ispričao je Mašković. Za kolegice na filmu smatra da su fantastične a kako ih od prije dobro poznaje jako su brzo uspostavili kemiju na setu.
Drugi film predstavljen novinarima bio je Comic Sans Nevia Marasovića sniman na otoku Jabuka, na Visu i u Zagrebu.
– Projekt smo ‘vukli’ gotovo šest godina te mi je drago da je napokon realiziran – rekao je Marasović čiji su korijeni s otoka Visa. Glavnu ulogu igra Janko Volarić Popović koji je u šali rekao da mu je dosta igrati u Marasovićevim filmovima:
– Uvijek na filmu zadobijem neke ozljede, nadam se da će idući put uzeti nekog drugog glumca – rekao je.
Ipak, uživao je snimajući na Visu, kaže da se ekipa divno slagala a posebno mu se svidio scenarij filma. Sporednu mušku ulogu ima Zlatko Burić koji smatra da je Marasović izvrstan redatelj.
A u Puli je predstavljena i knjiga Vremeplov 2 u kojoj je objavljen čitav niz tekstova zanimljivih autora koji su dali svoje viđenje 65 godina dugog Festivala.

Foto: Press / Pula film festival