fbpx

Lino Červar: Igračima je radna etika na visokoj razini

Ivanić Grad…

Izbornik Lino Červar pred završetak priprema istaknuo je kako je zadovoljan s radom i voljom iako nisu svi u istoj formi stigli u Ivanić Grad

Lino Červar– Momčad je tijekom prvog dijela priprema bila heterogena. Neki su došli u boljoj formi, neki u tjelesnom deficitu, dok su s druge strane neki manje trenirali, a neki više. No, ono najbitnije je da imamo jednu bitnu stvar zajedničku – svi su pokazali iznimnu volju da naprave nešto i svima je radna etika na visokoj razini. Radimo na homogenizaciji i stvaranju timskog duha. U Ivanić-Gradu smo tijekom prvog dijela priprema počinjali već u 7 sati ujutro kada je prva grupa krenula s treninzima i kroz dva dana smo imali po tri treninga dnevno. Dosta se trenira, ali se momci ne žale i to je jako ohrabrujuće – rekao je izbornik Lino Červar.
Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija privodi kraju prvu fazu priprema za Europsko prvenstvo 2018. Izabranici Line Červara u Ivanić-Gradu trenirat će sve do 24. prosinca.
Tijekom prve faze priprema reprezentaciji su se naknadno pridružili Kristian Bećiri, Ivan Pešić, Jakov Vranković i Bruno Butorac koji su prije reprezentacije morali odraditi klupske obveze, a u drugom dijelu priprema priključit će se sedam reprezentativaca.
Lino Červar– Jedva čekam da nam se pridruže i naši Nijemci da budemo i kompletni i svi zajedno krenemo trenirati. To je bitno jer smo tada jači. Imali smo samo s Filipom Ivićem problema jer se prenaglo vratio treninzima i koljeno je osjetilo opterećenje, ali on je na čekanju i ako će biti potrebno ćemo ga priključiti – otkrio je svoje želje izbornik i potom najavio početak druge faze priprema:
– S treninzima ponovno krećemo 26. prosinca i tada ćemo nastaviti sa sličnim radom kao što je bio na prvom dijelu priprema i tako sve do Splita.
Na pitanje razmišlja li već o skupini na Euru, Červar je kratko rekao:
– Polako razmišljamo i o protivnicima koji nas čekaju, ali ne previše. Trebamo ići stepenicu po stepenicu, a čeka nas i pripremna utakmica protiv Crne Gore.
Za kraj izbornik Červar otkrio je kako će prvi dio priprema završiti zajedničkim druženjem.
– Za zaključak prvog dijela priprema imat ćemo večeras i zajedničko druženje kako bi se rasteretili i opustili jer je bitno raditi na zajedništvu i van terena – zaključio je Lino Červar.

Foto: Press