Lovro Pogorelić nagrađen dugotrajnim pljeskom i ovacijama publike

Samobor

Lovro Pogorelić

Naš proslavljeni pijanist Lovro Pogorelić možda ne nastupa tako često, ali njegov nastup zato se zauvijek pamti. Tu formulu zadržao je i na Samoborskoj glazbenoj jeseni u izvedbi Transcendentalnih etida S. 139 Franza Liszta. Tehnički zahtjevne etide Pogorelić je iznio s lakoćom, u njihovoj punini i umjetničkoj interpretaciji kroz različite ugođaje etida, tehnički nadmoćno, što se u njegovom dugogodišnjem opusu već podrazumijeva. Nagrađen je dugotrajnim pljeskom i ovacijama publike u samoborskoj župnoj crkvi, koja je s nestrpljenjem iščekivala ovaj koncert i u potpunosti uživala u njemu.
– Ulaznice za koncerte Samoborske glazbene jeseni mogu se kupiti na www.ulaznice.hr i na blagajni samoborskog kina sat vremena prije filmske projekcije te još dodatno srijedom od 16 do 18 na blagajni POU Samobor, a preporuka je svima koji planiraju doći da ulaznica nabave ranije. Sve informacije o ulaznicama i programu festivala dostupne su na www.samobor-festival.com.
Organizator Samoborske glazbene jeseni je Pučko otvoreno učilište Samobor, a pokrovitelji Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Grad Samobor i Hrvatsko društvo skladatelja – poručuju organizatori.

Foto: Press