fbpx

Luka Cindrić: Pripreme idu svojim tijekom

Mislim da stvarno možemo biti zadovoljni, rekao je Luka Cindrić

– Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu i da isto tako treba biti u uzvratu. Nadam se da će prije svega svi dobiti šansu da isprobamo neke izbornikove zamisli i opcije. Mislim da stvarno možemo biti zadovoljni i pripreme idu svojim tijekom. Sigurno da je ova utakmica odlična uvertira za Prvenstvo i ono što nas očekuje – rekao je reprezentativac Hrvatske Luka Cindrić.

Luka Cindrić

Osmi dan priprema hrvatske rukometne reprezentacije protekao je mirno. Jutro je bilo rezervirano za novu rundu testiranja. Izbornik Lino Červar je za utakmicu sa Španjolskom 9. siječnja u 18:00 sati u Madridu (HTV 2, Arenasport), odlučio napraviti pet promjena. U Zagrebu će tako ostati i nastaviti trenirati Marin Šego, Lovro Mihić, Marin Šipić, Ivan Martinović i Halil Jaganjac. Put Španjolske idu oni koji su prvi susret gledali s tribina u Poreču – Manuel Štrlek, Ilija Brozović, Šime Ivić i Josip Šarac. Svima njima izbornik želi ponuditi priliku i provjeriti u kakvom su trenutačnom stanju, jer ih je dio bio ozlijeđen, dio bolestan. Naravno i kako se uklapaju u njegova razmišljanja igre, jer u Madrid se na ide s bijelom zastavom. Dapače, Hrvatska želi novu pobjedu i čuvanje sjajnog ozračja kakvo sada ima.
Susret u Madridu igra se u WiZink Centru (Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid), dvorani koja je stradala u požaru 2001. godine i u potpunosti obnovljena. Danas može primiti 17.453 gledatelja. Trenutačno je dom košarkaških klubova Real Madrid i Estudiantes. Spominjemo to zbog toga jer su Španjolci najavili da će se susret igrati pred 3000 gledatelja. Ostaje da vidimo hoće li to doista biti tako jer Španjolska je upravo najavila novo pooštravanje epidemioloških mjera.
Inače, hrvatska reprezentacija u Madrid putuje u subotu ujutro. Nakon ručka i kraćeg dnevnog odmora slijedi susret s europskim prvacima. Povratak u Zagreb je odmah nakon utakmice u kasnim noćnim satima sa subote na nedjelju.

Foto: Press – HRS