Mašina igre predstavlja se monodramom Pod naponom
By redakcija On 4 ožu., 2018 At 12:09 PM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Pod naponomNova nezavisna kazališna skupina Mašina igre (MI) predstavlja se zagrebačkoj publici 10. ožujka 2018. godine u Kazalištu KNAP monodramom ‘Pod naponom‘. Inspirirana tekstovima Ariela Dorfmana i Franza Xavera Kroetza, predstava prikazuje čileansku djevojku iz vremena Pinochetove diktature u bolnom procesu ponovnog stjecanja identiteta i prevladavanja trauma nastalih stravičnom psihofizičkom torturom. Uz pomoć toplih uspomena, umjetničkog stvaranja, suza i opsesija protagonistica pruža otpor nasilju koje je na njoj ostavilo vidljive i skrivene povrede. Redatelj predstave je Davor Kovač, a glavnu ulogu tumači riječka glumica Andrea Slama. Početak predstave je u 20.00 sati, a ulaznice možete nabaviti u Centru kulture na Peščenici KNAP.
Ovom predstavom na nezavisnu kazališnu scenu stupa kolektiv koji uz Andreu Slamu čine i glumica Paola Slavica, a s monodramom “Pod naponom” dodatno se potiče alternativni izraz u Kazalištu KNAP. Mašina igre kazališnu prisutnost shvaća kao složeni uređaj različitih izvedbenih praksi, s naglaskom na međuigri i dinamičnim odnosima različitih elemenata stvaralačkog procesa.
Aktualne i raznolike teme te provokativne i inovativne forme postavljene u intermedijalnom pristupu obilježja su potrage za cjelovitim umjetničkim djelovanjem skupine MI koja će se bez sumnje izvrsno uklopiti u suvremeni i energični repertoar KNAP-a.

Praizvedba: 10. ožujka 2018. u 20 sati u Kazalištu KNAP, Ivanićgradska ul. 41A, Zagreb
Prva izvedba: 11. Ožujka 2018. u 20 sati u Kazalištu KNAP, Ivanićgradska ul. 41A, Zagreb
Karte možete rezervirati na mail: [email protected] ili na broj – 01/2303 122

Foto: Press

comment closed