fbpx

Nova serija Ljeto raketa od ponedjeljka na malim ekranima

Zagreb…

Ljeto raketa od 1. lipnja na HRT-u

Ljeto raketaHrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 1. lipnja 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 20.05 sati započinje s prikazivanjem serije Ljeto raketa.
Radnja je smještena u Veliku Britaniju 1958. godine. Odnosi s Rusijom nabijeni su strahom i sumnjom. Kao ruski emigrant, poslovni čovjek Samuel Petrukhin odlučan je u želji da integrira svoju mladu obitelj u britansko društvo.
Ljeto raketaKad upozna intrigantnu Kathleen Shaw i njezinog supruga Richarda – ratnog heroja i zastupnika u Parlamentu – očaran je tim glamuroznim pripadnicima višeg sloja. No jesu li njegovi novi prijatelji baš onakvi kakvima se čine?
Samuela slijede agenti tajne službe MI5 prijetećeg ponašanja. Kad ga ucjenom prisile da počne špijunirati bračni par Shaw, on upada u mrežu laži i prijevara.
Kako se Samuelov privatni život sve više prepleće s misijom, dolazi do uznemirujućih otkrića. Richardov prijatelj, lord Arthur Wallington, upozorava Samuela da ga ti mutni vladini operativci žele namamiti u smrtonosnu klopku. Shawove pak progoni tragična tajna iz prošlosti.
Samuel mora zaključiti tko od njih dvoje planira izdati domovinu. Njegov zaključak može imati zlokobne posljedice za zemlju. Hladni rat poremetio je nekadašnje međunarodne odnose i povijest je na prekretnici. Samuelova budućnost i budućnost Britanije obavijena je sumnjom. Kome može vjerovati?
Riječ je o trileru punom emocija autora Stephena Poliakoffa, dobitnika nagrada BAFTA i Emmy. Zvjezdanu postavu predvode Toby Stephens i Keeley Hawes.
Seriju Ljeto raketa je odabrala Martina Rajšek.

Foto: Press