fbpx

Spačeki otišli na petodnevnu vožnju jadranskom i kontinentalnom Hrvatskom

Samobor…

SpačekiIako je 23. svjetski susret Spačeka u Samoboru u subotu navečer formalno završen, i u nedjelju je bilo živo u Kampu Spačeka.
– Dolazili su posjetitelji, radili ugostitelji, trgovalo se i bilo je zabavnog.programa. Prema planu, u nedjeljnim prijepodnevnim satima na put su krenule dvije karavane Spačeka. U organizaciji Hrvatskog 2CV Citroёn kluba za sudionike su organizirane dvije atraktivne hrvatske rute s polaskom iz Samobora. Jadranskom rutom kretalo je od 10 sati stotinjak spačekista prema moru preko Karlovca, do Ogulina i jezera Sabljaci, pa nastavak prema Baškim Oštarijama, dolaskom do Biograda na moru i boravkom i odmorom od dva dana, te nastavkom do konačnog cilja u selu Radošići u Etno selu Škopljanci – poručuju organizatori.
SpačekiOrganizirano je završno parkiranje u Splitu na stadionu Poljud HNK Hajduk 09. kolovoza 2019. Druga atraktivna ruta je kretala od 11 sati kontinentalnom rutom put i okolo Zagorja do Bedekovčine, pa prema Mariji Bistrici, Križevcima do Vrbovca, nastavkom puta u smjeru Moslavine, a preko Siska do Parka prirode Lonjsko polje (Krapje) do Slavonije u kojoj će posjetiti Požegu, Kutjevo i Đakovo (dogovorena posjeta ergele lipicanaca). Organiziran je završni susret u Osijeku 09. kolovoza.
– Sretni dobitnici jučer su podizali i nagradne tombole u kojoj su sudjelovali svi sudionici. Vrijednu prvu nagradu tombole (rolling šasija 4×4) dobio je broj 2412 i otišla je u Francusku, Etienne Musslinu. Na odlasku su sudionici sa svih strana čestitali organizatorima i svima koji su se proteklih šest dana Spačekitrudili da sve bude što bolje, da se (bez obzira na vremenske neprilike) održi pozitivna energija ovog međunarodnog susreta I druženja, na koje je došlo više od 3.500 Citroёna i više od 10.000 ljudi. Bilo je i onih koji nisu mogli doći ranije ali su ipak došli, makar na kraj, da pozdrave prijatelje i jednostavno ipak sudjeluju. Među njima je i Thomas iz Švicarske, uz svoj obiteljski Citroёn C4G iz 1932. godine odmah je smjestio u Muzej Citroena (gdje mu je i mjesto). Svoju ljubav prema tom vozilu (u koje su ugrađeni samo originalni Citroenovi dijelovi) i vremenu u kome je proizvedeno, potvrdio je adekvatnim odijevanjem i swing glazbom, koja se mogla čuti iz auta. Podsjetimo, 23. svjetski susret spačeka u Samoboru ušao je među top 30 ovogodišnjih događanja Hrvatske turističke zajednice u Hrvatskoj i stao uz bok Dubrovačkim ljetnim igrama, Pula film festivalu i Sinjskoj alki, a najveće je događanje u Zagrebačkoj županiji ove godine – zaključuju organizatori.

Foto: Press