fbpx

Nova sezone kriminalističke serije Luther

Zagreb…

Nova sezona serije Luther od ove subote na HRT-u

LutherHrvatska radiotelevizija (HRT) od subote, 15. veljače 2020. godine na Drugom programu (HRT- HTV2) u terminu od 22:35 sati počinje s prikazivanjem nove sezone kriminalističke serije Luther sa Zlatnim globusom nagrađenim Idrisom Elbom u glavnoj ulozi.
Kad pakosno inteligentan ubojica ostavi trag trupala, ali nikakvu naznaku svog identiteta, Luther se vraća na posao gdje ga čeka najpotresniji slučaj u karijeri.
Još se oporavljajući od nasilne smrti svog partnera Ripleyja, John Luther napustio je policiju i povukao se na samotnu liticu. Pretrpjevši tragedije, ostalo mu je malo toga za što bi vrijedilo živjeti. Pa kad Luther dozna da bi jedina osoba koju još voli mogla biti mrtva, ima samo jedan cilj – naći odgovornog i osvetiti se.
Za to vrijeme, viši inspektor Theo Bloom i detektivka Emma Lane ulaze u trag stravičnom nizu ubojstava. Divljački ubojica proždire svoje žrtve i preuzima njihov identitet prije nego što prijeđe na svježi plijen. No što se policija više približava mračnom središtu ovog slučaja, istina je sve nejasnija. Tapkaju u mraku i ulaze u smrtonosnu klopku.
Idris Elba je za ulogu Luthera 2012. osvojio Zlatni globus u kategoriji glavne muške uloge, a za istu je nagradu nominiran još tri puta. Serija je osvojila još 14 nagrada i 59 nominacija.
Uloge: Idris Elba (John Luther), Dermot Crowley (Martin Schenk), Michael Smiley (Benny Silver), Rose Leslie (Emma Lane), Darren Boyd (Theo Bloom),
Produkcija: BBC i BBC America

Foto: Press