fbpx

Petar Katavić: Prostor u Galeriji Događanja

Site-specific izložba Prostor

– Veliko nam je zadovoljstvo najaviti izložbu umjetnika Petra Katavića pod nazivom Prostor u Galeriji Događanja, koja će se moći pogledati od 24.11. do 4.12.2020., radnim danima od 10-21.00 sati – poručuju organizatori.
O izložbi:
– Promišljajući upravo određenu prostoriju Galerije Događanja, Petar Katavić kroz ovu site-specific izložbu, svoj fokus interesa – prostor i liniju – interpretira u vidu nekoliko umjetničkih medija koji tako postavljeni u galeriji međusobno komuniciraju. (…) Ono što autoru zaokuplja pažnju su prirodni materijali koje u ovom radu koristi i način na koji se transformiraju. Također, intrigiraju ga plohe i odnosi u prostoru. Glavna misao vodilja jest promišljanje o liniji koja ocrtava prostor, a zatim o čovjeku i volumenu kojeg on zauzima i mijenja svojim bivanjem unutar tog prostora. Svaka promjena koja se unosi utječe na dimenziju samog oblika. Katavićeve slikane kompozicije odlikuju se čistoćom linije i pomno izvedenim detaljima na tragu estetike minimalizma. Referirajući se na poznatu krilaticu arhitekta Mies van der Rohe-a „manje je više“, Katavić dosljedno primjenjuje princip redukcije na sve elemente slikarske instalacije; – Ivana Vukušić

prostor

O umjetniku: Petar Katavić, rođen je u Splitu 1985. godine. 2004. godine upisuje umjetničku akademiju u Splitu. 2012. godine diplomirao je slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi profesora Deana Jokanovića Toumina. 2014. godine je završio program pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičkog obrazovanja na Filozofskom fakultetu u Splitu. Od 2016. godine asistent je na slikarskom odjelu Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu. Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split.

Foto: Press