fbpx

Phil Liggett – Voice of Cycling na utrci Tour of Croatia

Zagreb…

Svjetska komentatorska zvijezda Phil Liggett vraća se u Hrvatsku!

Phil LiggettJoš je tri dana preostalo do početka međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia. Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija s 11 sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a TV prijenos će, zahvaljujući suradnji s A.S.O.-om, emitirati brojne televizijske postaje s čak šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo.
Komentatorima koji će popratiti ovo događanje, pridružit će se i Phil Liggett, engleski novinar i komentatorska zvijezda, svjetski poznat po nadimku ‘Voice of Cycling‘, koji dolazi u Hrvatsku popratiti ovogodišnje izdanje biciklističke utrke Tour of Croatia.
Ovaj dugogodišnji komentator Tour de Francea i drugih biciklističkih utrka za ITV, NBC Sports i SBS, bivši je biciklist amater kojem je svojevremeno bio ponuđen i profesionalni ugovor. Umjesto sportske karijere, odlučio se za sportsko novinarstvo te je u svom dugogodišnjem radu izvještavao s 15 Olimpijskih igara i 44 utrka Tour de France, najčešće uz kolege veterane biciklizma Paula Sherwena (UK) i Boba Rolla (SAD).
Phil Liggett je poznat po specifičnim osebujnim, nerijetko umjetničko-književnim, izrazima koje koristi pri komentiranju biciklista ili uvjeta utrke, a uoči dolaska u Hrvatsku, prisjetio se i biciklističke karijere Vladimira Miholjevića, direktora utrke Tour of Croatia:
– Sjećam se Vladimirove karijere, bio je jedan od najboljih iz Hrvatske i ovo što je nastavio raditi odličan je način kako se zajednici može mnogo vratiti kad ste strastveni oko nečega. Tour of Croatia projekt je na vrlo zahtjevnoj razini, a prednosti koje nosi su odlične, od medijske pokrivenosti do turističke vrijednosti za zemlju. Prije dvije godine prvi sam put posjetio Hrvatsku i doživio sam lijepu zemlju puno vrlo prijateljski raspoloženih ljudi. Tad sam ju preporučio svim svojim prijateljima. Veselim se skorom povratku.
Po treći put, Tour of Croatia starta u Osijeku, gdje je službeni početak programa najavljen za utorak, 17. travnja, u 11.00 sati s pozivom biciklista na start.

Ruta ovogodišnje utrke koja prolazi i kroz nekoliko nacionalnih parkova te parkova prirode, je sljedeća:
17.4. Osijek – PP Kopački rit – Našice- Kutjevo – PP Papuk – Koprivnica
18.4. Karlovac – NP Plitvička Jezera – PP Velebit – Zadar
19.4. Trogir – Okrug – Brela – Baška Voda – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)
20.4. Starigrad (NP Paklenica) – NP Sjeverni Velebit – Senj – Novi Vinodolski –– Crikvenica
21.4. Rabac – Labin – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon (PP Učka)
22.4. Samobor – PP Žumberak-Samoborsko gorje – Sv. Nedelja – Dugo Selo – Sv. Ivan Zelina – PP Medvednica – Zagreb (Trg sv. Marka)

Foto: Press – KL-Photo