fbpx

Povijesni uspjeh: Hrvatska u četvrtfinalu svjetskog brzoklizačkog natjecanja

Torino…

Hrvatska fantastična u Torinu: Oborena 2 državna i 3 osobna rekorda!

HrvatskaNastupom naših brzoklizača u petak završen je prvi dan završnog natjecanja Svjetskoga kupa u Torinu obilježen do sada neviđenim uspjesima hrvatskih reprezentativaca. Novim državnim rekordima Valentine Aščić i Martina Kolenca te po prvi puta u povijesti hrvatskog brzoklizačkog sporta Ivan Martinić se plasirao u četvrtfinale na 500m u konkurenciji s klizačima iz same svjetske elite: Kanadom, Kinom, Korejom, Nizozemskom, Francuskom, Kazahstanom, Japanom i Mađarskom. U nedjelju očekujemo rasplet završnog natjecanja.
Ivan Martinić je odličnim plasmanom u oba kvalifikacijska kruga izborio po prvi puta hrvatskog predstavnika u četvrtfinale Svjetskog kupa, dok je Martin Kolenc u kvalifikacijama postavio novi hrvatski rekord u disciplini 500 m i prošao u sljedeći krug natjecanja, u kojem su ga, na žalost, gužva i pad na startu spriječili u daljnjem prolasku.
Valentina Ascic, Danijela IvandicIzvrsne rezultate ostvarile su i hrvatske reprezentativke među kojima je poseban uspjeh napravila Valentina Aščić postavljanjem novog državnog rekorda na 500 m, dok je Danijela Ivandić popravila svoje osobne rekorde na 500 i 1500 m.
Hrvatski reprezentativci, tijekom ove sezone, s odličnom kontrolom intenziteta s najjačom konkurencijom do sada, digli su ljestvicu na još veću razinu, o čemu svjedoče i postignuti rekordi. Ostvarenim rezultatima hrvatski reprezentativci su pokazali da su se trud i odricanja tijekom cijele sezone isplatili.
Svjetski kup u Torinu završava danas, u nedjelju, tako da s nestrpljenjem očekujemo daljnje sportske uspjehe naših predstavnika.

Foto: Press