Povodom Svjetskog dana kazališta posebna emisija uživo
By redakcija On 27 ožu., 2019 At 01:17 PM | Categorized As Događanja, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

HRT emitira posebnu emisiju povodom Svjetskog dana kazališta

Povodom Svjetskog dana kazalištaHrvatska radiotelevizija (HRT) danas, u srijedu 27. ožujka povodom Svjetskog dana kazališta na svom će Trećem televizijskom programu (HRT-HTV3) s početkom u 17.30 sati emitirati posebnu emisiju uživo kojom će popratiti taj dan.
Voditelji u studiju HTV-a bit će teatrolog, dramaturg i kazališni kritičar Matko Botić i Dražen Ilinčić, a emisija će kroz razgovore u studiju i uključenja u tv centre govoriti o temama vezanima uz kazalište, novim predstavama, protekloj kazališnoj sezoni, novitetima koji nas očekuju te o kazališnoj kritici.
Također, posebna pozornost posvetit će se mladima, glumcima u potrazi za svojim mjestom pod suncem u nekom kazalištu, kao i mladima koji tek postaju nova kazališna publika.
Tijekom emisije predviđena su i javljanja uživo iz HRT-ovih centara Pula, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Osijek i Dubrovnik tijekom kojih će gledatelji HRT-a dobiti uvid u aktualnosti u kazališnom životu.
U finalu emisije slijedi uključenje u Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Varaždinu, a prije predstave poslušat ćemo ovogodišnju hrvatsku poruku povodom Svjetskog dana kazališta.
Autor hrvatske poruke je Ozren Prohić, redatelj koji je režirao gotovo u svim kazalištima u Hrvatskoj te je dobitnik brojnih strukovnih nagrada. Nakon toga slijedi izravni prijenos kazališne predstave: „Balade Petrice Kerempuha“ u režiji Georgija Para. Riječ je o jednoj od posljednjih režija ovog velikog majstora hrvatskog kazališta.
Urednica emisije je Lada Džidić Barić.

Foto: Press

comment closed