fbpx

Prapovijesna avantura u Galeriji AMZ

Zagreb…

Prapovijesna avantura– U suradnji s projektnim partnerima Općinom Donja Voća, Općinom Radenci, Općinom Zreče, Odsjekom za arheologiju Sveučilišta u Ljubljani te Muzejom Turopolja Arheološki muzej u Zagrebu izložbom plakata Prapovijesna avantura predstavlja projekt Prehistory Adventure – iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu koji se provodi u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija– Hrvatska za razdoblje od 2014. do 2020. godine te je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR). U fokusu projekta nalaze se prezentacija, promocija i održivi razvoj kulturne baštine Donje Voće, Radenaca, Zreča te Turopolja koji se temelji na suradnji hrvatskih i slovenskih stručnjaka, čija je zadaća da tijekom trajanja projekta definiraju nove metodološke pristupe te osmisle inovativne i interaktivne elemente za sveobuhvatnu interpretaciju pretpovijesti – poručuju organizatori.
U četvrtak 13. veljače 2020. godine s početkom u 19.00 sati, održat će se otvorenje izložbe Prapovijesna avantura u Galeriji AMZ, Ulica Pavla Hatza 6 u Zagrebu.
Uz kulturnu baštinu navedenih regija, na izložbi su predstavljeni načini aktivacije njezina potencijala te uključivanja u turističku ponudu putem inkorporacije rezultata dobivenih znanstvenim istraživanjima, organizacijom radionica, kampova i izložbi, osmišljavanjem novih tematskih putova te turističkih proizvoda kao i upotrebom alata informacijsko-komunikacijskih tehnologija.
Nakon Zagreba, izložba će biti postavljena i na partnerskim područjima Projekta.
Autorica izložbe Prapovijesna avantura je Marta Rakvin.

Foto: Press