fbpx

Premijerno: Nun of Your Business u Art-kinu

Dokumentarni film Nun of Your Business

Dokumentarni film Nun of Your Business rekonstruira životni put dviju žena – od zaređenja u potrazi za duhovnijim i boljim životom, preko razočaranja i neugodnih iskustava, do pronalaska zajedničke sreće. Riječka premijera filma već je rasprodana, a u travnju je zakazano još šest repriznih prikazivanja u Art-kinu.

Your Business

Nagrađeni dugometražni dokumentarni film Nun of Your Business Ivane Marinić Kragić o ljubavi dviju bivših redovnica premijerno stiže u Art-kino 1. travnja u 20 sati, uz gostovanje protagonistica Marite Radovanović i Fanike Ferić, glumice Maruške Aras te Ivane Marinić Kragić, redateljice, producentice i snimateljice filma.

Your Business

Premijerno prikazan na festival dokumentarnog filma ZagrebDox 2020, gdje je osvojio nagradu publike, film Nun of Your Business je nastajao punih devet godina, a donosi nesvakidašnju ljubavnu priču koja otvara dijalog o važnosti osobne slobode. Nun of Your Business rekonstruira životni put dviju žena – od zaređenja u potrazi za duhovnijim i boljim životom, preko razočaranja i neugodnih iskustava, do pronalaska zajedničke sreće.

Your Business

Naime, film prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu gdje se zaljubljuju. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj mjeri nego što su očekivale. Vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku života – napuštaju samostan i započinju novi, zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.
Rekonstrukcije scena u filmu snimljene se tehnikom time-lapse fotografija, a uloge tumače Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović, Vlasta Ramljak.

Nakon premijernog prikazivanja, film Nun of Your Business se u Art-kinu može pogledati u još šest repriznih termina, do 12. travnja. Slobodnih mjesta za premijeru više nema, no za ostala prikazivanja ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Foto: Press