fbpx

Darija Žmak Kunić: Premještanje sjenke

Izložba…

Darija Žmak Kunić: Premještanje sjenkeU petak, 13. listopada 2017. godine s početkom u 19.00 sati, u Galerija Događanja, na programu je otvorenje izložbe Premještanje sjenke Darije Žmak Kunić. Izložba će biti otvorena od 13. listopada do 03. studenog 2017. godine.
Zapisati (skriveno)
Proviriti (u nepoznato)
Čuti (bezglasne riječi nasljeđa)
Poželjeti (poljubiti tminu)
Zarezati (duboko u tkivo tijela)
Morati (hodati po dnu oceana)
Osluškivati (upute skrivenog znanja)
Iščekivati (vječnu preobrazbu)
Odigrati (očekivano)
Bivati (sada i tamo, ovdje i oduvijek)
Vrisnuti (duboko, u čistoj boli)
Šaptati (iskreno, od neumoljive sreće) – piše u katalogu izložbe Josipa Bubaš.

Darija Žmak Kunić (Rijeka, 1978.) je multimedijalna vizualna umjetnica koja radi uglavnom u području umjetničkog objekta – instalacije i video instalacije, no njena praksa uključuje i eksperimentalni zvuk, crtež, skulpturu i performanse. U statusu samostalne umjetnice je (HZSU) od 2010. do 2017. godine. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti na Sveučilištu u Zagrebu (BFA, 2003.). Godine 2008. magistrirala je na Univerza v Ljubljani, Akademija za likovnu umetnost in oblikovanje, i stekla zvanje magistrice umjetnosti (MA).
Od 2005. godine, živi i radi u Volosku (Opatija), te predaje kao docent na Akademiji primijenjenih umjetnosti, Sveučilišta u Rijeci. Istraživanje osobnosti i identiteta, memorije i individualne mitologije, često je u njezinim radovima izraženo interaktivno te posredstvom više medija.
Program Galerije Događanja podržavaju Ministarstvo kulture i Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport.

Foto: Press