fbpx

Premijerno: Nova serija Trideset novčića

Trideset novčića (30 Coins)

Nova HBO Europe serija iz Španjolske, Trideset novčića (30 Coins), imat će premijeru 29. studenoga u 22.00 sata na HBO 3 kanalu, a istog dana dolazi u HBO GO ponudu. Poznati redatelj Álex de la Iglesia u ovoj osmodijelnoj seriji vodi gledatelje u svijet u kojem ništa nije onako kako izgleda i nikome se ne može vjerovati.

Trideset novčića

Otac Vergara (Eduard Fernández) je egzorcist, boksač i bivši osuđenik kojega je crkva protjerala da bude svećenik zabačenoga grada u Španjolskoj. On želi zaboraviti i biti zaboravljen, ali neprijatelj će ga u skoro pronaći. Počinju se događati čudne stvari. Ambiciozni gradonačelnik grada, Paco (Miguel Ángel Silvestre) udružuje se s lokalnom veterinarkom Elenom (Megan Montaner) kako bi otkrio tajne Vergarine prošlosti. Na kraju, njih troje se udruže i zateknu usred globalne zavjere za kontrolu trideset srebernjaka isplaćenih Judi Iškariotu kad je izdao Isusa iz Nazareta. Novčići su prokleti i imaju natprirodne moći.

Trideset novčića

Svjetska premijera serije Trideset novčića održana je u okviru posebne projekcije na 77. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji. Osim režije, Álex de la Iglesia potpisuje i scenarij zajedno s Jorge Guerricaechevarríaom.

Trideset novčića

Izvršni producenti za HO Europe su Steve Matthews, Miguel Salvat i Antony Root. Álex de la Iglesia i Carolina Bang su izvršni producenti za Pokeepsie Films. Pokeepsie Films je bio zadužen za produkciju, a u produkciji je sudjelovao i HBO Latin America.

Foto: Press