Predstavljanje projekta: U potrazi za istinom
By redakcija On 1 lip., 2019 At 09:02 AM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

U potrazi za istinom u Arheološkom parku Andautonija

U potrazi za istinomCentar za kulturu Trešnjevka, Telecentar i Arheološki muzej u Zagrebu organiziraju danas, 1. lipnja 2019., predstavljanje projekta U potrazi za istinom. Polaznici radionica (dramska, plesna, keramička, produkt dizajn, glazbena i expo lab) izložit će dosadašnje rezultate koji će biti predstavljeni u Arheološkom parku Andautonija u Ščitarjevu. Sudionici plesnih radionica pokazat će svoje koreografije, a keramička radionica izložit će svoje eksponate koji su rađeni po uzoru onih iz antičkog doba.
Projekt je započeo je 1. rujna 2018. i traje do 30. kolovoza 2019. godine. U potrazi za istinom adresira dva međuovisna problema digitalne kulture, nedovoljnu ponudu digitalnih kulturnih sadržaja koji će potaknuti rast broja korisnika i nedovoljnu kompetenciju korisnika, posebno starijih građana, potrebnu za konzumaciju digitalnih kulturnih sadržaja. Također, projekt stavlja prioritet na kreiranje multimedijskih sadržaja, i na taj način spaja široku lepezu tradicionalnih (kazalište, ples, glazba, keramika) i relativno novih oblika umjetničkog stvaralaštva (web dizajn, produkt dizajn).
U prvoj fazi projekta starije osobe su usvajale umjetničke i digitalne kompetencije, a u drugoj fazi ih primjenjuju na realizaciji zajedničke multimedijske izložbe koja prati utjecaj antike, srednjeg vijeka, prosvjetiteljstva, industrijske revolucije i modernog doba na kulturnu baštinu Grada Zagreba i Zagrebačke županije.
Nositelj projekta je Centar za kulturu Trešnjevka, partneri su Arheološki muzej u Zagrebu i Telecentar. Ukupna vrijednost projekta je 652.892,05 kuna od čega 554.958,24 kuna sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija radionica sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Foto: Press

comment closed