Volonterski Oskar 2015. – otvoren natječaj!
Piše: redakcija On 17 pro., 2015 At 12:45 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Volonterski Oskar– Dodjeljivanjem nagrade želi se istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Zagrebu – poručuju organizatori priopćenjem.
Volonterski centar Zagreb od 10. prosinca 2015. do 13. siječnja 2016. godine zaprima prijave za Volonterski Oskar 2015., zagrebačku nagradu za volontera/ku godine. Nagrada se od 2009. godine dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini grada Zagreba. Volonterski centar Zagreb i ovoga puta poziva sve neprofitne organizacije koje djeluju na području grada Zagreba da nagrade svoje volontere nominacijom za nagradu Volonterski Oskar 2015. te time pruže priliku javnosti da upozna pojedince koji su istinske zvijezde naše zajednice i pokretači pozitivnih promjena u društvu.
Kandidate na natječaj mogu prijaviti isključivo neprofitne organizacije koje provode volonterske programe i u svoj rad uključuju volontere. Nominirana može biti svaka osoba starija je od 15 godina koja obavlja volonterske aktivnosti u skladu sa Zakonom o volonterstvu te ima najmanje 80 volonterskih sati u 2015. godini.
Nominacijom za nagradu, volonteri dobivaju priznanje za svoj vrijedan rad te potvrdu da je njihov doprinos zajednici i društvu u cjelini prepoznat od strane organizacije u kojoj volontiraju, ali i javnosti.
Proces odlučivanja o dobitniku Volonterskog Oskara odvija se u dva kruga: u prvom Povjerenstvo odabire finaliste natječaja na temelju unaprijed utvrđenih kriterija, dok u drugom krugu građani odlučuju o dobitniku/ci Oskara glasanjem putem internet stranice www.oskar.vcz.hr ili putem glasačke kutije u uredu VCZ-a. Nagrada će dobitniku/ci biti uručena na svečanom događanju pod nazivom ‘Dodjela Volonterskog Oskara 2015.’, koja će se održati krajem veljače 2016.

Foto: Press

comment closed