fbpx

Vrtovi razni: Veliki i mali – Nova dokumentarna serija

HRT…

Od subote: Vrtovi razni: Veliki i mali u trajanju od tri epizode

Vrtovi razni: Veliki i maliHrvatska radiotelevizija od subote, 2. veljače 2019. godine na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 11.20 sati započinje s prikazivanjem nove dokumentarne serije ‘Vrtovi razni: Veliki i mali‘ u trajanju od tri epizode.
Dee Hart Dyke jedna je od najboljih britanskih amaterskih vrtlarica, a usto je i iskusna, dobro upućena hortikulturistica. U ovoj seriji vozi se kroz Britaniju upoznajući ljude koji u sklopu Nacionalnog plana otvorenih vrtova otvaraju svoj vrt za posjetitelje.
Vrtovi razni Veliki i maliDee posjećuje ljude koji svoj vrt otvaraju tek prvi put, istražuje neke od najafirmiranijih vrtova – od klasičnih do ekscentričnih – nacionalnog vodiča otvorenih vrtova, pokušavajući istodobno preobratiti svoju kćer Mirandu Hart na radosti vrtlarenja. Miranda ovdje nastupa kao pripovjedačica koja prati majčino putovanje kroz britanske vrtove.
U prvoj epizodi upoznajemo Chatu koja se sprema otvoriti svoj mali gradski vrt prvi put. Ona je dokaz da ne morate imati golem vrt da biste ušli u nacionalni vodič otvorenih vrtova. Julian Clary vodi Dee kroz svoj obnovljeni vrt u Kentu, a Dee će istražiti i dva i pol jutra Timova i Lesleyna tropskog vrta u Worcestershireu. Usto si je dala u zadatak da do kraja ljeta kćer Mirandu pretvori u vrtlaricu.
Seriju Vrtovi razni: Veliki i mali je odabrala: Mira Vočinkić.

Foto: Press