fbpx

Uspješno završila Danubia Zagreb 2018.

Zagreb…

Danubia – Proteklog je vikenda u tri natjecateljska dana proletjelo ledenom stazom preko stotinu brzoklizačica i brzoklizača Europe

Danubia– Visoku motiviranost naših natjecatelja dokazuje i činjenica kako je od 18 naših predstavnika njih 12 napravilo 24 osobna rekorda u raznim disciplinama. To se najviše odnosi na naše mlade snage u najmlađim kategorijama. Inače, ovo se natjecanje za domaće klizače ujedno bodovalo i kao Prvenstvo Zagreba, tako da je za naše klizače, možemo reći, zadatak bio dvostruko važan i dvostruko dobro obavljen – poručuju organizatori.
Dodjelom medalja za najuspješnije brzoklizače završila je Danubia u Zagrebu, čime je završen ujedno i cjelokupni ovogodišnji ciklus Danubia natjecanja. Proteklog je vikenda u tri natjecateljska dana proletjelo ledenom stazom preko stotinu brzoklizačica i brzoklizača Europe. Između 120 natjecatelja iz 13 zemalja nastupilo je i 18 hrvatskih predstavnika. Najveća konkurencija i najveći broj klizača sudjelovao je u kategorijama juniora C i D za koje je ovo natjecanje bilo odlučujuće za ukupni poredak. Naši stariji klizači već su ranije ostvarili plasman među prvih 8 u svojim kategorijama čime su izborili pravo nastupa na Europa Cup Final natjecanju, u Ventspilsu u Letoniji, u ožujku ove godine.

Foto: Press