fbpx

Dubravka Vrgoč: Imali smo jako uspješnu sezonu

HNK u Zagrebu…

Intendantica zagrebačkog HNK, Dubravka Vrgoč i ravnatelj Drame, Ivica Buljan otkrili su zašto je sezona 2018./2019. bila uspješna te naglasili kako ih u sljedećoj sezoni čekaju veliki izazovi

Dubravka Vrgoč– Iznimno mi je drago da je i ova sezona bila jako uspješna, možda po nekim statističkim podacima i najuspješnija u našim mandatima. Imali smo 13 premijernih naslova, imali smo 200 tisuća gledatelja koji su prošli kroz kazalište, a koji su gledali ne samo naše predstave, nego i ostale programe. Nadamo se da ćemo sljedeće sezone biti jednako dobri, da ćemo sljedeće sezone imati druge izazove, a to su europski ciklusi pri predsjedanju Hrvatske Europskom unijom i da ćemo dobiti drugu scenu – naglasila je intendantica zagrebačkog HNK, Dubravka Vrgoč.
Dubravka Vrgoč, Ivica Buljan, Krešimir DolenčićRavnatelj Drame Ivica Buljan kazao je kako je druga scena velika inspiracija te dodao kako Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u sljedećoj sezoni čekaju veliki izazovi.
Ansambl Opere zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu najvećim hitovima filmske glazbe jučer je svečano obilježio završetak uspješne sezone HNK u Zagrebu 2018./2019. Tako je zagrebačka publika uživala u koncertu pod nazivom Od Evite do Harryja Pottera, orkestra i zbora Opere zagrebačkog HNK pod ravnanjem dirigenta Ilje Stupela. A vrhunac kazališne večeri bila je dodjela godišnjih nagrada za najbolja umjetnička Alma Prica, Franjo Kuhar, Ivana Lazarostvarenja u drami, operi i baletu, a nagrađeni su Alma Prica i Franjo Kuhar, Ivana Lazar i Max Cenčić te Iva Vitić Gameiro i Guilherme Gameiro Alves. Glumica Alma Prica osvojila je godišnju Nagradu Mila Dimitrijević za najbolje žensko glumačko ostvarenje za ulogu glumice Eugenije u predstavi ‘Glumica’ Pascala Ramberta, a Franjo Kuhar za najbolju mušku ulogu u istoj predstavi. Za najbolja ostvarenja u opernim predstavama Nagrade Vladimir Ruždjak/Marijana Radev dodijeljene su Ivani Lazar za interpretaciju Kraljice noći u operi ‘Čarobna frula’ W. A. Mozarta i Maxu Emanuelu Cenčiću za ulogu Malcolma i režiju opere ‘Žena s jezera’ Gioachina Rossinija. Za najbolja ostvarenja u baletnim predstavama Nagrade Oskar Harmoš/Ana Roje osvojili su Iva Vitić Gameiro i Guilherme Gameiro Alves.

Foto: Scena.hr