fbpx

Na Badnjak filmska glazba Johna Williamsa u izvedbi Bečke filharmonije

Filmska glazba Johna Williamsa

Hrvatska televizija svojim gledateljima na Badnjak priprema glazbenu poslasticu iz Zlatne dvorane bečkog Musikvereina. Na Drugom programu (HRT-HTV2) u 11.00 sati emitirat će snimku koncerta Bečke filharmonije i filmske glazbe Johna Williamsa – koji će, prvi put i ravnati tim poznatim orkestrom.

Johna Williamsa

John Williams jedan je od najvećih skladatelja filmske glazbe te je poznat po suradnji s fantastičnim redateljima Stevenom Spielbergom i Georgeom Lucasom. Stoga će, publika i gledateljstvo nedvojbeno uživati slušajući glazbene teme iz filmova Zvjezdani ratovi, Jurski park, E.T., Indiana Jones, Harry Potter i drugih.
Inače, u kolovozu 2019. godine Deutsche Grammophon izdao je album s odabranom Williamsovom glazbom koja je dodatno prilagođena za violinisticu Anne – Sophie Mutter.
18. i 19. siječnja 2020., njih dvoje udruženi s Bečkom filharmonijom priredili su spektakl u Zlatnoj dvorani Musikvereina u Beču. John Williams tada je prvi put dirigirao ovim uglednim orkestrom, a oduševljena publika uživala je slušajući glazbene teme iz poznatih filmova.
Produkcija koncerta je BFMI, redatelj je Michael Beyer, a koncert je za HRT odabrala Marija Ramljak.

Foto: Press