fbpx

Glazbena večer: Nikolina Tomljanović – od Dolly Parton do Miley Cyrus

Ljeta na Gradini…

Nikolina Tomljanović: Putovanje kroz povijest pop countrya – od Dolly Parton do Miley Cyrus…

Nikolina Tomljanović– Posjetitelje Ljeta na Gradini u utorak, 20. kolovoza očekuje glazbena večer uz Nikolinu Tomljanović koja je upravo Trsatski kaštel izabrala za svoj prvi samostalni koncert – poručuju organizatori.
Nikolina Tomljanović glazbenim vodama plovi više od 25 godina, nekad kao članica zbora Putokazi, kao članica grupe E.N.I. te kao samostalna izvođačica od 2014. godine. U prosincu 2018. izdaje svoj album prvijenac „Put po mom“ na kojem surađuje s mnogim autorima poput Mije Dimšić, Uršule Tolj, Marijana Jelenića (Nola), Sandra Bastiančića (En face) te producentima Robertom Funčićem, Vedranom Križanom, Nikšom Bratošem, Matejem Zecom i Nenom Belanom.
Nikolina Tomljanović je odabrala svoj put – pop country, pa su njezine pjesme prepoznatljiva stila. Brojni nastupi uz veći broj pjesama iz samostalne karijere dopunjeni su obradama sličnog prizvuka pa se tako mogu čuti pjesme poput „Jolene“ i „Islands in the stream“ Dolly Parton, zatim „Nothing breaks like a heart“ Miley Cyrus, ali i skladbe drugih glazbenika kao što su Lady Antebellum, Gretchen Wilson, The Eagles… Nikolini se na nastupima često pridružuje Sandro Bastiančić (En face) s kojim ima dva dueta, a na nastupu u okviru Ljeta na Gradini ponovno će zapjevati zajedno. Pozornicu s najljepšim pogledom Nikolina će podijeliti s ostalim članicama grupe E.N.I., a pridružit će im se i Crooks & Straights.
I ovoga puta Nikolinu Tomljanović će na Trsatskoj gradini svim posjetiteljima prirediti čarobnu noć u kojoj će putovati glazbenom poviješću pri čemu će se moći čuti neke od najpoznatijih uspješnica s pop country scene, ali i Nikolinine skladbe s albuma prvijenca!

Foto: Press