fbpx

Jurica Popović: Leti vrijeme, a s njime lete i pedesete

Album Osobno…

Jurica Popović– Prije trideset i nešto godina obilježila me grupa Trotakt projekt i pjesma Rolana. Prije dvadeset i nešto godina obilježila me grupa Gracia i pjesma Linđo. A sad me, na nekome novom putu, obilježavaju moje debele pedesete. Leti vrijeme, a s njime lete i pedesete – poručuje Jurica Popović.
Jurica Popović objavio je deseti video/single s albuma ‘Osobno’ znakovitog naslova ‘Pedesete‘, te najavljuje kako jednogodišnje putovanje s albumom ‘Osobno’ upravo završava ovim novim singlom.
– Živjeti u svome skromnom domu, a ne dozvoliti da ti neimaština zgazi dostojanstvo i ponos, te uvijek svima pokazati onu ljepšu, vedriju stranu sebe, to je ideja vodilja ovoga videospota. Naši stari tako su živjeli jer nisu imali prevelika izbora. Stoga je radnja smještena u kuću staru preko dvije stotine godina, koja se održavala mudrošću i mukotrpnim radom njezinih ukućana, ali uvijek čista obraza. Jurica PopovićHvala Jasminki Palinić, koja s istim entuzijazmom održava ovaj kutak pretvoren u živi muzej, što mi je dozvolila da ga koristim. Kuća s prelijepim pogledom na more smještena je na maloj visoravni, uz ruševine drevnoga Smrdangrada u općini Slivno, otkuda ćemo jednoga dana mostom na Pelješac. No, tko je od naših starih imao vremena uživati u toj ljepoti – poručuje Popović.
– Jednogodišnje putovanje s albumom ‘Osobno’ završava novim video/singlom znakovitog naslova – ‘Pedesete’. Tako je u tih nešto više od godinu dana svih deset pjesma s albuma dobilo ravnopravnu javnu video prezentaciju. Glumac Vedran Mlikota nedavno je rekao kako od mene uskoro očekuje režiranje filma, pisanje scenarija i neku glumačku rolu. Nikada se ne zna što nosi novi dan 🙂 – zaključuje Popović.

Video snimao, montirao i editirao: Marin Veraja za Studio Veraja
Režirao: J. P.
Foto: Marin Veraja za Studio Veraja
Prateći vokal: Daria Hodnik, Dragan Brnas
Gitara: Neni Kos – Ferzzo
Snimao i miksao: Mihael Blum
Masterizirao: Goran „’la Chic’ Martinac
Snimano u studiju ‘Magic Music’
Glazba, tekst i aranžman: Jurica Popović

A, večeras, lete i pedesete
ništa novo, pitam se
el` s nama gotovo
jer, večeras, lete i pedesete
Bože, čuvaj je
to je zlato moje

Foto: Press – Jurica Popović
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=OUQ2hK1hO9w[/embedyt]