fbpx

Dramski studio Ludens teatra na gostovanju u Trebinju

Kaotis teatralis…

LudensPredstava Dramskog studija Ludens teatra ‘Ispod površine‘, u izvedbi skupine Kaotis teatralis, proglašena je najboljom u državi na 58. FHKA-i. Nakon državnog natjecanja, predstavljat će Hrvatsku na 61. Festivalu festivala u Trebinju te pokušati osvojiti ‘Zlatnu masku’.
Nakon izvedbe predstave ‘Ispod površine’ u Đurđevcu na Županijskoj smotri, u Pazinu na Državnoj smotri, te u Koprivnici na Vikendu amaterskog kazališta, skupina Kaotis teatralis predstavljat će Hrvatsku na međunarodnom 61. Festivalu festivala u Trebinju. Radi se o najeminentnijem skupu dramskih amatera bivše Jugoslavije, a ova se tradicionalna smotra najboljih ostvarenja amaterske dramske produkcije Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i BiH, održava od 21. do 27. srpnja 2018. godine. Predstava Kaotis teatralisa na rasporedu je 26. srpnja u 20.30 sati.
LudensPredstava je autorski kolektivni rad svih članova skupine Kaotis teatralis koja djeluje u sklopu Dramskog studija Ludens teatra, a koju čine mladi od 16 do 32 godine.
Predstavu je režirao Karlo Kučanda, a u njoj glume: Petra Balija, Jan Barić, Tanja Benkek, Fran Đurašin, Matija Gašpari, Lovro Hajster, Maja Loborec, Petra Lozo, Lana Kovač, Ivan Kovačić, Mihael Kramarić, Nives Krmpotić, Mihovil Maloča, Antonio Manjić, Ivana Radić, Iva Rajković, Dora Špoljar, Zvonimir Trgovčević.
Nakon Pulskog festivala, trebinjski je Festival, sa šezdeset godina postojanja, najstarija festivalska manifestacija i kruna je kazališnog amaterizma, stoga je odlazak Dramskog studija Ludens teatra na ovakvu manifestaciju izrazito važno i za Ludens teatar i za polaznike koji su uz ovo kazalište odrastali.
Podsjetimo, predstava ‘Ispod površine’ u Đurđevcu je osvojila četiri nagrade: Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu (Petra Lozo), Nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu (Mihovil Maloča), Nagrada za najbolju režiju (Karlo Kučanda), te Nagrada za najbolju predstavu, dok je na 58. FHKA-i osvojila Nagradu za najbolju predstavu i Nagradu za najbolju režiju (Karlo Kučanda).

Foto: Press – Ludens teatar