fbpx

Prvi dan škole uz mjuzikl Tko pjeva zlo ne misli

Zagreb…

Tko pjeva zlo ne misliTeatar na Trešnjevci sezonu 2019/20. počinje prvoga dana nove školske godine, u ponedjeljak 9. rujna u 20.00 sati s mjuziklom Tko pjeva zlo ne misli Alfija Kabilja u izvedbi mladih umjetnika iz Pakraca.
Mladi izvođači (glumci, plesači, pjevači i instrumentalisti) od 15 do 25 godina iz Kulturno prosvjetnog društva ”SLOGA” Pakrac izvest će priču o životu jednoga zagrebačkoga dvorišta tridesetih godina 20. stoljeća nastalu prema “Dnevniku maloga Tko pjevaPerice” Vjekoslava Majera. Uz domaće voditelje i asistente u stvaranju mjuzikla sudjelovalo je čak 102 mladih, i to u svim koracima – od adaptacije libreta, izbora songova, plesne koreografije, do kulisa i kostima, otvaranja paketa opreme i njezina korištenja, bezbrojnih pokušaja, proba, izmjena.
Predstavu, koja je premijerno izvedbena 17. svibnja u Pakracu, pripremala su više od godinu dana pod vodstvom redateljice Dubravke Špančić u sklopu projekta “Ne živiš snove dok spavaš – probudi se”. Projekt je Kulturno-prosvjetno društvo „Sloga“ Pakrac u partnerstvu s Udrugom roditelja i djece s posebnim potrebama LATICA realizirao kroz 16 mjeseci (od svibnja 2018. do kraja kolovoza 2019. godine) u Pakracu, a financirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“).
Zagrebačka će publika moći upoznati ovu veselu družinu iz Pakraca na sceni Teatra na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1) u ponedjeljak 9. rujna s počekom u 20 sati.

Foto: Press