fbpx

Ovacije za Otok ljubavi na Sarajevo film festivalu!

Sarajevo….

Otok ljubaviJučer je u sklopu jubilarnog 20. Sarajevo Film Festivala održana regionalna premijera filma ‘Otok ljubavi‘, redateljice Jasmile Žbanić. Željno iščekivani filmski spektakl koji je svoju svjetsku premijeru imao na nedavno održanom Locarno Film Festivalu i u Sarajevu je zabljesnuo u Otok ljubavipunom sjaju i oduševio sve one koji su imali priliku vidjeti ovaj odličan film. A crveni tepih Sarajevo Film Festivala stvarno je ugostio renomirana glumačka imena, pa se je tako redateljici Jasmili Žbanić  pridružila ekipa filma, Ermin Bravo, Ariane Labed, Ada Condescu, Leon Lučev, Branka Petrić Fehmiu, Bojana Gregorić Vejzović u pratnji supruga Enesa Vejzovića, Lee Delong i producent Damir Ibrahimović. Uz njih premijeru nisu željeli propustiti ni Enes Bešlagić sa suprugom Sabinom dok je posebna gošća glumačke ekipe bila glumica Zrinka Cvitešić. Zbog kiše film je prikazan u dvorani Skenderija koja je bila popunjena do posljednjeg mjesta, a kako bi udovoljili velikom broju zainteresiranih za goste su se unosile i dodatne stolice kako bi se povećao kapacitet dvorane. Publika je istinski uživala u projekciji filma te ga je pratila sa smijehom i glasnim aplauzima, dok je nakon završetka projekcije ekipa filma dočekana ovacijama i pljeskom koji je trajao još 10-ak minuta nakon prikazanog filma.
Bojana Gregorić VejzovićGlumačku postavu ‘Otoka ljubavi’ čine uistinu zanimljivi i proslavljeni glumci, pa tako glavne uloge pripadaju Erminu Bravu, Ariani Labed, Adi Condeescu, Leonu Lučevu, Branki Petrić Fehmiu, Francu Neru i Bojani Gregorić koji donose prilično intigantnu priču. A radnja filma uistinu je nesvakidašnja i uz puno glazbe donosi i puno humora specifičnog za ovo podneblje.
Uoči same premijere ‘Otoka ljubavi’ ekipa filma saznala je i jednu lijepu vijest, da je Ariane Labed dobila nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu u sklopu Locarno Film Festivala. Unatoč tome ona je jučer ipak pohodila Sarajevo Film Festival i bila jedna od mnogih zvijezda koji su došli vidjeti ovaj odlični film
‘Otok ljubavi’ će na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu imati još dvije projekcije.

Foto: Press