fbpx

Postanite zastupnik jedinstvenog parlamenta

Rijeka…

Postanite zastupnikKazališni sabor zasjedat će ponovno u četvrtak, 27. listopada 2016. godine na pozornici HNK Ivana pl. Zajca, a sjednica započinje u 19.00 sati. Bit će to druga sjednica riječkog kazališnog parlamenta, nakon one konstituirajuće održane 9. rujna ove godine. Kao što je tada najavljeno, sabor će zasjedati jednom mjesečno te raspravljati o premijernim predstavama izvedenim u razdoblju između dvije redovite sjednice, kao i drugim društvenim, političkim i kulturnim temama vezanima uz djelovanje kazališta.
Na dnevnome redu druge sjednice naći će se tri točke. U okviru prve točke pod nazivom ‘Riječki HNK je transparentan‘, v.d. intendanta Marin Blažević predstavit će zastupnicima, dakle javnosti, model, dinamiku i rezultate financijskog poslovanja riječkog HNK (izvore prihoda, vrste i razloge rashoda); objasniti troškovnike i produkcijske strategije pojedinih navodno ‘kontroverznih’ predstava kao što su Hrvatsko glumište, Don Giovanni, Oedipus rex, Julije Cezar u Egiptu, Sex, San ivanjske noći, Vaše nasilje i naše nasilje; prikazati i usporediti statistike posjećenosti kazališnih programa; otkriti i usporediti troškove reprezentacije u posljednjih pet godina itd.
Postanite zastupnikPod drugom točkom dnevnog reda razgovor je o prvim dvjema ovosezonskim premijernim predstavama, ‘Majstoru i Margariti’ te ‘Wertheru’.
A formiranje radne grupe za pripremu izvanredne sjednice Kazališnog sabora na temu: Nacionalno – Narodno – Regionalno – Gradsko – Međunarodno / Hrvatsko – Primorsko-goransko – Riječko – Europsko Kazalište, treća je točka dnevnog reda.
Svi su pozvani i svi su dobrodošli, i oni koji su sudjelovali u radu konstituirajuće sjednice, kao i novi zastupnici, postanite zastupnik jedinstvenog parlamenta!
Ulaz je, naravno, slobodan.

Foto: Press