Svečano otvoreno 64. Splitsko ljeto
By redakcija On 15 srp., 2018 At 02:33 PM | Categorized As Kazalište, Kultura, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Split…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Splitsko ljeto– Počinje Splitsko ljeto koje je davalo, daje i davat će najbolje od onog što kazališna umjetnost može ponuditi. Toj svečanosti estetike i ljepote se pridodaje glavni sastojak našeg identiteta – kulturna baština – jer umjetnost našeg Festivala srasta u svoj svojoj ljepoti s prostorima: trgovima, kalama, pjacetama i dvorima – koji vibriraju ritmom duha mjesta, našeg drevnog ali i živahnog Genius loci. Splitsko ljeto su i ljudi koji žive u okolnim kućama i naši vrijedni ugostitelji i obrtnici, dica koja nabijaju balun i voze bicikl za vrijeme proba. Hvala im svima. I zato svake godine žudno iščekujemo Splitsko ljeto, vjerojatno svjesni da se u njemu zrcalimo – rekao je, između ostalog gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara na otvorenju 64. Splitskog ljeta.
U Splitu je svečano otvoreno 64. Splitsko ljeto. U idućih mjesec dana, na trinaest pozornica u Splitu i okolici, posjetitelji će moći uživati u operama, dramama, plesnim predstavama, koncertima, izložbama…
Festival je otvorila izaslanica predsjednice RH Renata Margetić Urlić, a festivalsku zastavu je podigla prvakinja opere HNK Split Terezija Kusanović.

Foto: Press

comment closed