fbpx

‘Tragovi’ u siječnju u hrvatskim kinima

‘Tragovi’ – Film Dubravke Turić i Ankice Jurić Tilić

Baltička premijera ‘Tragova’ na festivalu Black Nights u Tallinnu

Na 26. filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu održana je baltička premijera filma ‘Tragovi‘, dugometražnog prvijenca redateljice Dubravke Turić u produkciji Ankice Jurić Tilić. ‘Tragovi’ su prva hrvatsko-litvanska filmska koprodukcija i prikazani su u sklopu programa Baltičko natjecanje.

Uz redateljicu, premijeri na filmskom festivalu u glavnom estonskom gradu prisustvovali su koproducentica Ieva Norviliene i skladatelj Jonas Jurkūnasi. Radnja ‘Tragova’ govori o znanstvenici Ani (Marija Škaričić) koja se, kao posljednji član nekada brojne obitelji, suočava se s osobnom krizom, a antropološko istraživanje koje vodi isprepliće se s njezinim osjećajem izgubljenosti. Nizom podudarnosti, tragovi i simboli na stećcima postat će joj putokaz prema izlazu iz vlastite traume.

Podsjećamo, prvi kratki film Dubravke Turić ‘Belladonna’ osvojio je Zlatnog LavaOrizzonti, nagradu za najbolji kratki igrani film na venecijanskoj Mostri 2015. godine. Uz Kinoramu kao glavnog producenta, film ‘Tragovi’ nastao je u koprodukciji s litvanskim Tremorom i srbijanskom Coronom.

Razvoj projekta, koji je nastajao u sklopu radionice MIDPOINT Feature Launch 2019., podržao je Hrvatski audiovizualni centar, program Kreativna Europa u okviru programa Media Slate Funding, a proizvodnju Filmski centar Litve, Filmski centar Srbije, Eurimages i Hrvatska radiotelevizija.

Početak prikazivanja filma u domaćim kinima najavljen je za 12. siječnja 2023.!

Foto: Press – POFF/Kinorama/ Damjan Radovanović

Trailer: