fbpx

A’marie jesen-zima 2013/14.

A marieDizajnerica Anamarija Brkić za brend A’marie u svojoj novoj kolekciji utjelovljuje iskrenu ženstvenost i bezvremensku eleganciju kroz besprijekorne i geometrizirane krojeve s elementima romantike, zbog čega je već dugi niz godina miljenica žena koje ne podilaze trendovima i stalnim promjenama na modnoj sceni. Anamarija iznova u prvi plan stavlja upravo samu ženu koja nosi njezin dizajn i dozvoljava da se njezina osobnost stapa s odjećom te stvara cjelokupan nezaboravan i samouvjeren dojam. Ove sezone on je moderan i poslovan, ostvaren kroz klasične i vječne odjevne predmete kojima je Anamarija dala svoj upečatljiv i prepoznatljiv potpis. Za jesen/zimu 2013./2014. A’marie spaja svoje jednostavne kolekcije s ekskluzivnima te ih stavlja pod isti nazivnik, ostajući kao i uvijek do sada vjerna posebnim tkaninama s naglaskom na kvaliteti, kako dizajna, tako i proizvoda. U svijetu u kojem je multifunkcionalnost ključna, dizajnerica ove sezone koristi tkanine nosive s obje strane u različitim bojama i obradama, te ono po čemu je A’marie brend prepoznatljiv – artikle koji osim što funkcioniraju sami za sebe, lako se kombiniraju i međusobno. Crne veste od kašmira upotpunjavaju vunena i pamučna čipka na džepovima i prednjici te zanimljive dijagonalno postavljene resice, dok je ključan moment ove kolekcije poliamidna gumirana tkanina kojom se Anamarija ponovno jako spretno koristi u slučaju snažnih i upečatljivih komada, kao što su kaputi, suknje i haljine čije rubove veličaju predimenzionirani asimetrični volani. Vunu kao imperativ svake jeseni i zime dizajnerica je zamislila kroz igru s višebojnim modelima, poput ogrtača i voluminozne veste, koji dolaze u tri boje – crnoj, plavoj i sivoj. Osim njima, kraljevska plava boja također vlada kratkim jaknama naglašenog volumena, a u kolekciji kojom dominiraju tamne boje pojavljuje se i moćna bijela (ne)boja. Moderna A’marie žena ove sezone nosi špicerice kao ultimativni komad sezone, koji dizajnerica na zanimljiv način reinterpretira u profinjen i poslovan klasični komad.
Romantični elementi, našiveni džepovi, transparentni prorezi, bogata voluminoznost, višebojnost, neobrađeni porubi, pomno birana kombinacija materijala, strateški smješteni volani, pliš obrubi oko vrata i gumeni ovratnici koji funkcioniraju sami za sebe uokviruju priču koja je istovremeno nesputana i elegantna, urbana i klasična, romantična i snažna, baš poput same dizajnerice koja iz sezone u sezonu ostvaruje modne snove svake žene.
I u ovoj kolekciji Anamarija Brkić koristi mikromodal, tkaninu laku za održavanje te meku i ugodnu za kožu. T-shirt i tunike od mikromodala s rupičastim, brušenim i mrežastim detaljima od ekološki osviještenog materijala alcantare, čine prepoznatljive urbane komade za savršeno svakodnevno kombiniranje neovisno o prilici. U ovoj kolekciji dizajnerica po prvi put ne koristi svilu, ali ostaje vjerna prirodnim i ekološkim tkaninama koje su ono u čemu se očituje njezin dizajn. Anamarija Brkić pripremila je i svoju petu po redu kolekciju naočala u suradnji s hrvatskom tvrtkom za proizvodnju naočala Ghetaldus koju čine sunčani i dioptrijski modeli u mačkastim oblicima, sa safari uzorkom, u prepoznatljivoj imitaciji drva, spoju metala i brušene plastike te s gradual staklima. A’marie i u ovom slučaju ostaje vjerna svojim bojama koje su siva, smeđa, zelena i crna. Još jedna suradnja je ona s hrvatskim brendom Mayanas čiji upečatljiv nakit u jarkim bojama besprijekorno i dojmljivo funkcionira na podlogama izrađenim od materijala koji sačinjavaju kolekciju tako upotpunjavajući A’marie jesenske komade. Kako bi svoj dizajn još više približio mladim ženama, brend A’marie donosi i nove promjene u filozofiji kuće. Basic program u svojoj stalnoj ponudi od sada će imati najuspješnije modele brenda A’marie, a na tjednoj bazi kolekcije će se nadopunjavati novim proizvodima koji će biti cjenovno prilagođeniji, kako bi bili dostupniji svima onima koji uživaju nositi odjeću vrhunskog hrvatskog dizajna.

Foto: Maja Kljajić

Fotogalerija: [nggallery id=279]