fbpx

Antonija savjetuje: Kako do duge kose!

Antonija KnapicMnogo žena koje puštaju kosu imaju osjećaj da ona uopće ne raste. Dobiti dugu, lijepu i zdravu kosu nije lako, osim ako ne varate s ekstenzijama. Uz pet savjeta vlasnice frizerskog salona ‘VelvetAntonije Knapić vaša kosa će brže rasti.
Šišanje – žena koja želi dugu kosu treba barem jednom na mjesec doći na šišanje vrhova. Tako kosa ostaje zdrava i spremna za rast.
Pranje – ostaci proizvoda za stiliziranje zatvaraju ‘folikul’ vlasi i usporavaju rast. Bilo bi dobro da jednom na tjedan prilikom pranja kose izmasirate vlasište. Masažom se poboljšava prokrvljenost vlasišta te se jača korijen vlasi i potiče na rast.
Hladan tuš – nakon pranja ispiranje kose hladnom vodom dobro je za zatvaranje ‘kutikule’ i tako kosa postaje otpornija na štetne vanjske utjecaje. Hladna voda je zaslužna i za sjaj kose.
Hrana – pravilnom prehranom se postiže da kosa brže raste. Namirnice koje bi trebali uvesti u svoju prehranu su – crveno meso, orašasti plodovi, jaja, jogurt, ribe, žitarice, mahunarke, špinat, naranče, banane, kupine.
Frizura – za rast kose nije poželjno izlagati kosu stresu kao što su kovrčanje, odnosno ravnanje kose. To radite povremeno, točnije samo za neke prigode. Ako ipak to radite, upotrijebite sprej za zaštitu od topline da se kosa barem malo zaštiti od isušivanja i oštećenja.