fbpx

Dizajnom na dizajn – odijevanje namještaja!

Zagreb…

Dizajnom na dizajnU srijedu, 9. rujna 2015. godine u 19,00 sati u Izložbenom salonu ‘Izidor Kršnjavi‘, Trg maršala Tita 11 u Zagrebu, otvara se izložba ‘Dizajnom na dizajn – odijevanje namještaja’. Organizator izložbe je ULUPUH, a kustosica Ana Lendvaj.
Izložba je nastala na inicijativu ULUPUH-ove Sekcije za tekstilno stvaralaštvo, njene članice Vesne Jakić. Pozivu na sudjelovanje su se, uz dizajnere tekstila, odazvali i modni i produkt dizajneri. Rezultat je izložba koja kroz radove 13 autora i autorskih timova istražuje odnos tekstilnog dizajna prema dizajnu namještaja ili predmeta pokućstva za koji su namijenjeni, osvještavajući kreativne izazove takva odnosa. Uz profesionalne dizajnere, na izložbi svojim radovima sudjeluju i učenici Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, polaznici Tekstilnog odjela, Odjela unutrašnje arhitekture, Kiparskog te Grafičkog odjela.

Ideja za izložbu: Vesna Jakić
Koncepcija i selekcija radova: Ana Lendvaj
Izlažu: Eleonora Apostolova, Tatjana Grgurina Vučetić, Petra Krpan / Jadranka Hlupić / Mustafa Forto, Ruža Hodak, Višnja Iris, Vesna Jakić, Vesna Kolobarić, Nataša Knežević, Nataša Jeletić / Koraljka Kovač, Vesna Pleše, Sabina Sokač, Diana Sokolić, Sanja Šebalj i učenici Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna iz Zagreba
Izložba će se moći pogledati do 23. rujna, radnim danom od 11 do 19 sati, subotom i nedjeljom zatvoreno. Ulaz na izložbu je slobodan.

Foto: Press