fbpx

Antonija savjetuje: Frizura kao iz salona!

Frizura iz salona

Kad dođete od frizera oduševljeni ste frizurom i željeli biste da i sami to možete napraviti. Vlasnica frizerskog salona ‘Velvet’ Antonija Knapić savjetuje kako da kroz nekoliko jednostavnih koraka dobijete frizuru iz salona. Sve što vam za to treba je okrugla četka. Operite i posušite kosu.

Frizura

Kosu podijelite na tri djela. Zatim najdonji dio podijelite u dva pramena. Tako će vam biti lakše fenirati. Uzmite pramen i stavite četku što bliže korijenu, pramen vucite prvo od sebe, a onda prema unutra. Ponovite par puta dok ne dobijete lijepo zaglađen pramen. Isto tako radite i sa drugim pramenom.

Kad ste gotovi sa najdonjim dijelo, raspustite srednji dio kose i radite sve isto. Mogli bi, prije nego prijeđete na najgornji dio, podijeliti kosu po sredini na dva velika pramena i još jednom proći četkom.
Došli ste do zadnjeg dijela. Podijelite ga na dva dijela i prvo fenirajte stražnji dio i to prema naprijed. Stavite ga sa strane da vam ne smeta. Prednji dio fenirajte isto tako. Sada uzmite cijeli najgornji dio i fenirajte unatrag.
Isfenirali ste kosu, a sada ju ‘raspušite’ s hladnim zrakom, te prstima posložite do kraja.