fbpx

Leto na Gusterini – Olibski ljetni festival!

Olib…

Teatar Gavran, Mila Elegović i Jakša Jordes na ‘Olipskom ljetnom festivalu u nastajanju –  Leto na Gusterini’!

Leto na Gusterini– Nadahnula me svojom jedinstvenošću. Posebno je mjesto i idealna lokacija na Olibu na kojoj bi se mogla izgraditi jedna centralna multifunkcionalna pozornica koja bi bila na raspolaganju svim olipskim udrugama i društvima za izvođenje njihovih programa. Vrijeme je da i naš sunčani Olib konačno bude dostojno upisan na kulturnu i turističku kartu Hrvatske onako kako svojom tradicijom i jedinstvenošću zavređuje – istaknuo je Ljubo Zečević, idejni začetnik i producent budućeg Olipskog ljetnog festivala.
Jedan od najljepših jadranskih otoka  – OLIB – uskoro bi mogao postati nova ljetna festivalska pozornica. Naime, nedavno je glumac i producent Ljubo Zečević, koji je posebno vezan uz otok Olib (ljetuje tamo već duži niz godina), pokrenuo inicijativu za oživljavanjem kulturnih događanja na otoku. Tako je suradnja Udruge OLIB i Kazališne družine Bastien rezultirala stvaranjem prostora za budući Olipski ljetni festival  – ‘Leto na Gusterini’ koji bi trebao objediniti više kulturno zabavnih događanja i olipskih tradicijskih programa na prostoru stare centralne mjesne ‘Gusterine’ izgrađene još davne 1913. godine.
I dok Stara Gusterina čeka sljedeće ljeto, ovogodišnji program ‘Olipskog ljetnog festivala u nastajanju’ odvijat će se od 22. do 31. srpnja 2015. godine na košarkaškom igralištu koje je za ovu prigodu i posebno uređeno. Pa tako 22. srpnja u goste dolazi Teatar Gavran s predstavom ‘Pivo‘, autora Mire Gavrana, a u režiji Helene Buljan. U ovoj neobičnoj komediji glume Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran. Svoj solistički koncert, 24. srpnja, održat će Mila Elegović uz pratnju Greenhouse blues banda. Na samom kraju  ovogodišnjeg Olipskog festivala u nastajanju, 31. srpnja, nastupit će neponovljivi saksofonist, glazbenik Jakša Jordes. Svi programski sadržaji odvijaju se od 21,00 sat. Organizatori ovih događanja su Udruga OLIB, Kazališna družina Bastien, a sve se odvija pod producentskom i redateljskom palicom Ljube Zečevića.

Foto: Press