Proljetna juha od piletine i brokule
By redakcija On 16 svi., 2013 At 08:35 PM | Categorized As Gastro, LifeStyle | With 0 Comments

Juha od brokulaSastojci:
200 g brokule
50 g maslaca
200 g riže
200 g pilećih prsa narezanih ma tanke trakice
25 g brašna
300 ml mlijeka
1,5 pilećeg temeljca
50 g kukuruza šećerca
1 glavica luka sitno isjeckanog
sol
papar

Natrgajte brokulu na cvjetiće i kuhajte je 3 min u posoljenoj vodi. Ocijedite pa je naglo uronite u hladnu vodu tako da sačuvate boju brokule. Odložite je sa strane.

Maslac rastopite u tavi, na njega stavite luk i dinstajte dok ne uvene, zatim dodajte rižu i piletinu pa kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju uz neprestalno mješanje.
Maknite tavu s vatre pa dodajte brašno,vratite na štednjak i pirjajte oko 3 min.
Dodajte mlijeko, a potom temeljac.
Zakuhajte, uz neprestalno mješanje,zatim smanjite temperaturu i kuhajte na laganoj vatri još oko 10 min.
Ocijedite brokulu pa je dodajte u juhu zajedno s kukuruzom.
Posolite, popaprite i kuhajte na lagano još 10-tak minuta, a zatim poslužite.

Dobar tek
Priprema i Foto: Antonija Ercegović

comment closed