fbpx

Planeti: Uzbudljiva priča o svih osam planeta

Na TV…

Dokumentarna serija Planeti od utorka 22. rujna na HTV1

PlanetiHrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka 22. rujna 2020. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) udarnom terminu od 21.05 počinje s premijernim prikazivanjem izvrsne dokumentarne serije Planeti.
Ova iznimno ambiciozna BBC-jeva dokumentarna serija oživljava najdojmljivije događaje u povijesti Sunčeva sustava, primjenjujući revolucionarne vizualne efekte kako bi nam ispričala uzbudljivu priču o svih Planetiosam planeta.
Odvodi vas na površinu tih dinamičnih svjetova kako bismo svjedočili dramatičnim trenucima koji su oblikovali svaki od njih.
Serija Planeti otkriva kako nam najnovija znanost omogućuje da odgonetnemo njihove prošle živote. Povezuje tragove veličanstvenih izgubljenih vodopada na Marsu, masovnih migracija planeta dok su se na početku postojanja borili za položaj, pa čak i daleku sudbinu Saturna dok se jedan od njegovih mjeseca budi i formira prekrasan vodeni svijet.
U prvoj epizodi Profesor Brian Cox donosi nam nevjerojatnu životnu priču našeg Sunčeva sustava. Već četiri i pol milijarde godina svaki od planeta na nevjerojatnom je putovanju ispunjenom veličanstvenim spektaklom i velikom dramom.
Koristeći podatke iz naših najnovijih istraživanja Sunčeva sustava u kombinaciji s revolucionarnim računalno generiranim slikama, serija otkriva nezamislivu ljepotu i veličanstvenost osam planeta čije priče tek počinjemo shvaćati.
Prva epizoda prati razvoj četiriju kamenih svjetova najbližih Suncu: Merkura, Venere, Zemlje i Marsa. Rođeni zajedno, borili su se s nevjerojatnom žestinom ranog Sunčeva sustava kako bi postali stabilni planeti.

Foto: Press