Učilište Profokus prava je škola dizajna interijera
By redakcija On 14 svi., 2016 At 10:59 AM | Categorized As LifeStyle, Profokus, Tech | With 0 Comments

Pravi izbor…

Važno je imati cilj i ostvariti svoje želje
Profokus, dizajn interijeraPri odabiru zanimanja često razmišljamo kako će izgledati naš budući posao i na koji način ćemo graditi karijeru. Nakon završene srednje škole ne baš malom broju maturanata zna se dogoditi da odabir zanimanje ni približno ne odgovara nekim skrivenim željama i talentima. Važno je baviti se poslom kojeg volimo, a pri tome s osobitom pažnjom treba odabrati program obrazovanja koji će pružiti kvalitetna znanja.

Iskustvo škole dizajna interijera Profokus
U školi dizajna interijera Profokus koje ima višegodišnje iskustvo dolaze polaznici koji s velikom ljubavlju i oduševljenjem govore o želji da postanu dizajneri interijera. Jedan dio polaznika odlučio je promijeniti svoje dosadašnje zanimanje obrazovati se kako bi postali dizajneri interijera i nastavili raditi kao pravi profesionalci. Za uspjeh u budućem radu prava odluka je obrazovanje. Upisati se u školu dizajna interijera i tako steći znanje za profesionalan rad. Pri tome treba naglasiti kao je talent samo jedan mali dio koji je potreban za uspjeh u poslu. Većem dijelu pripada kontinuirani rad i učenje. Kad je pitanje dizajna interijera uspjeh je sastavljen od ustrajnog rada u praksi i stalnog usavršavanja.

Razlika između škole dizajna interijera i tečaja
U širokoj ponudi koja se nalazi na tržištu često se postavlja pitanje razlike između tečaja i škole dizajna interijera. Razliku je moguće uočiti ako se pažljivo pogleda struktura nastavnog sadržaja. Ili jednostavno rečeno što će se naučiti tijekom obrazovanja. Tečajevi su obično kratki i daju opće informacije, a predavači ne moraju biti vrsni poznavatelji struke.

Profokus, dizajn interijera

U školi dizajna interijera Profokus program je verificiralo Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa. Zato je ovaj program ocijenjen kao stručan i kvalitetan i sprovodi se tijekom dva semestra. Po završetku takvog obrazovanja polaznik stekne pravo upisa u radnu knjižicu kao dizajner interijera.
Osim kvalitetnog nastavnog sadržaja tu je i stručan i izvrstan predavački kadar. Predavači moraju imati znanje i sposobnost da prenose znanje, te imaju potrebne pedagoške osobine kao bi prepoznali talente, poticali rad u grupi i koristili i upućivali u sve nove oblike koje donose i nove tehnologije. Predavači moraju dobro poznavati materiju kako bi pravilno mogli ocijeniti rad polaznika i uputiti ga kako kvalitetno odraditi zadatak.

Posebni značaj pridaje se dijelovima koji su važni za dizajn interijera
Kad je pitanje imidža škole dizajna interijera to je svakako njezin kvalitetan program i stručan profesorski kadar. U program su uključeni stručnjaci koji predaju primjenu tekstila u prostoru. Tako polaznici stječu znanja o vrstama tkanina koje mogu staviti u prostor. Od stručnih naziva sve do komercijalni naziva tkanina za zavjese, raznih tkanina za ukrasne jastuke sve do tepiha, tapisona i raznih podnih obloga dobije se uvid kada i koju vrstu tekstila staviti u prostor.
Kao što su važna znanja o vrstama tkanine u školi dizajna interijera uključeni su predavači, stručnjaci za rane vrste stakla, pomične i pregradne stijene, ugradbene ormare, okove, kvake i držače.

Profokus, dizajn interijeraU školu dizajna interijera Profokus rado dolaze stručnjaci poznatih tvrtki za opremanje
Partner škole dizajna interijera Profokus je tvrtka Hansgrohe Hrvatska. Svake godine održi se kratki seminar o svim vrstama proizvoda te ugledne i svjetski poznate tvrtke za proizvodnju pipa i tuševa.
Odličnom prezentacijom postojećih proizvoda na Hrvatskom tržištu polaznici se upoznaju sa svim proizvodima i njihovim karakteristikama. Tako dobiju kvalitetne informacije i po završetku obrazovanja mogu s velikom sigurnošću znati odabrati proizvode.

Praksa i odlazak na gradilišta također je imidž koji škola dizajna interijera provodi
Da bi se stekao uvid u rad i organizaciju polaznici odlaze na gradilišta. U radu s mentorom analiziraju prostor i diskutiraju, postavljaju pitanja i uče na licu mjesta. Ako se radi o gradilišnu koje je u nedovršenoj fazi, dogovora se ponovni posjet kada je prostor uređen, tako se vide svi oblici radova od samog početka do kraja. Na gradilištu je moguće upoznati se sa radovima koji su povezani od postavljanja elektroinstalacija, vodovoda i kanalizacije, sve do raznih izolacija ili pak postavljanja knauf ploča. Moguće je vidjeti i fine završne radove od postavljanja keramike ili bojanja zidova. Škola dizajna interijera pruža primjenu znanja novih tehnologija.
Način projektiranja i prikazivanja projektnih skica prostora polaznici savladavaju pomoću računalnih programa. Vizualizacijom u 3D prostori postaju kao realna slika kojom je moguće vjerno pokazati predložene ideje. Za takvo stjecanje znanja zaduženi su predavači koji strpljivo objašnjavaju uporabu svih računalnih alata. Domaće radove mentorski obrade i daju upute kao savladati sve potrebno da se izradi dobar 3D projekt.

Profokus, dizajn interijera

Završni rad stvaranje je kompletne slike od projekta do cjelokupnog završnog izgleda interijera
Da bi položili završni ispit polaznici predaju svoje radove u obliku mape, U njima su projekti zadanih prostora koje preuređuju. Predlažu promjene u rasporedu stana , poslovnog prostora, ureda. Od projekta ve do završnih radova i namještaja slažu u mapu. Sastavni dio je troškovnik koji je važan za svakog investitora. Svojim završnim radom pokazuju sve vrijednosti naučene u školi dizajna interijera jednako kao i svoj talent. Za takav rad zasluženo se dobije i uvjerenje s pravom upisa u radnu knjižicu.

Profokus, dizajn interijera 1

Stvaranje osobnog imidža nakon završene škole dizajna interijera
Svaki dizajner interijera stvara svoj rukopis, a time i svoj imidž. Pri tome je važno da ne nameće svoj ukus, već da uvijek u svom radu ocjeni ono što je najbolje za klijenta. Tako će postići osnovni cilj u dizajnu, a to je estetski kriterij koji nije nametane vlastitog ukusa, već je visoka razina vizualne ljepote.

Foto: Profokus

comment closed