2Cellos: U spotu smo pokazali da su ratovi besmisleni
Piše: Gordana Malašić Lazić On 30 tra., 2015 At 09:36 AM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Snažna poruka…

Snimili su novi spot za pjesmu ‘They Don´t Care About Us’

2Cellos2Cellos u novom spotu za pjesmu s aktualnog i hvaljenog albuma ‘Celloverse‘, ‘They Don´t Care About Us’ dotakli su se nemoći pojedinca, besmislenih ratova i razaranja. Spot je režirao Zdenko Bašić.
– Zbog snažne poruke koju ova pjesma nosi, htjeli smo napraviti jednako tako snažan i potresan video, a koncept je uglavnom taj da smo mi samo figure na šahovskoj podlozi (tj. vojnici) kojom upravljaju velike korporacije, moćni pojedinci koji vladaju svijetom. Oni su ti koji nas, međusobnim internim dogovorima, šalju u rat gdje ubijamo jedni druge za ništa! Ginemo zbog njihove pohlepe, interesa i želje za moći! Htjeli smo pokazati koliko su zapravo besmisleni svi ti silni ratovi – objasnili su dečki.
Luka i Stjepan su trebali biti na njihovoj rasprodanoj američkoj turneji, ali su zbog ozljede vrata Stjepana Hausera otkazali cijelu turneju.
– Pomaknuli su mi se diskovi u vratu i počeli dirati u živac. Kad malo bolje razmislim, čudo je da se to nije dogodilo prije, nakon svih ovih godina žestokog headbanganja i luđačkog tempa koji imamo! To mi se dogodilo za vrijeme nastupa u New Yorku, u drugom dijelu koncerta. Odjednom sam osjetio nepodnošljivu bol u desnoj strani vrata i desnom ramenu. Nastavio sam svirati u velikim bolovima i jedva priveo koncert kraju. Sad moram na terapiju. Ako mi ne bude bolje za nekoliko tjedana, morat ću ići na operaciju – ispričao je Stjepan nedavno za portal Scena.hr.
Jedan od koncerata nakon Stjepanovog oporavka, bit će njihov nastup 24. srpnja u Rovinju, u EX TDR (bivša Tvornica duhana!).
Bit će to premijerno koncertno predstavljanje novog albuma Celloverse u Hrvatskoj. Album je objavljen početkom godine i uključuje 13 pjesama, među kojima je i  ‘Thunderstruck’ (AC/DC), s više od 38 milijuna pregleda, ‘Wake Me Up’  (Avicii), ‘I Will Wait’ (Mumford & Sons), ‘The Trooper’ (Iron Maiden), ‘Shape of My Heart’ (Sting), kao i aktualni singl ‘Hysteria’ (Muse), za koji je spot snimljen na odjelu za psihijatriju pulske bolnice. Album uključuje i pjesmu ‘Live and Let Die’ Paula McCartneyja, na kojoj gostuje slavni pijanist Lang Lang.

Foto: Press

comment closed